Računalništvo, telefonija
18.08.2006 10:37

Deli z drugimi:

Share

Razvoj rešitev za podatkovne centre


Cisco pridno nakupuje.

Cisco Systems je s ciljem pospešiti razvoj prihodnje generacije izdelkov za podatkovne centre napovedalo investicijo v podjetje Nuova Systems, ki bo s tem postalo podružnica v večinski lasti podjetja Cisco Systems.

S 50 milijoni ameriških dolarjev in z možnostjo nadaljnjega financiranja v višini do 42 milijonov ameriških dolarjev bo podružnica v približno 80-odstotni lasti podjetja Cisco Systems, preostalih 20 odstotkov pa bodo obdržali zaposleni podružnice. Poslovni rezultati podružnice bodo v poslovne rezultate večinskega lastnika vključeni od začetka poslovnega leta 2007.

V skladu s pogodbo ima Cisco Systems možnost prednostnega odkupa preostalih 20 odstotkov deleža, v kolikor pa bi se večinski lastnik za to odločil, bo do transakcije prišlo konec poslovnega leta 2008 ali pa v začetku poslovnega leta 2009. Potencialno izplačilo za preostali delež v skladu s pogodbo je odvisno od uspeha prodaje izdelkov podjetja Nuova Systems prek podjetja Cisco Systems ter znaša najmanj 10 in največ 578 milijonov ameriških dolarjev.

Inovativnost je bila vedno v osrčju inženirskih in razvojnih ciljev podjetja Cisco Systems, kar se kaže tudi prek notranjega razvoja, partnerstev in prevzemov ter investicij. Navezava s podjetjem Nuova Systems je primer, kako lahko Cisco Systems izkorišča svoje investicijske možnosti za širitev svojih priložnosti na ključnih rastočih področjih.

Razvoj izdelkov podjetja Nuova Systems bo dopolnjeval obstoječi nabor izdelkov za podatkovne centre podjetja Cisco Systems, ki vključujejo Catalyst 6500, jedrno poslovno omrežno platformo, serijo pomnilniških stikal MDS, strežniška stikala SFS in rešitve za omrežne aplikacije za pospeševanje aplikacij znotraj podatkovnega centra.

Za več informacij o ponudbi podjetja Cisco Systems za podatkovni center obiščite www.cisco.com/go/datacenter.


Prijavi napako v članku