Telefoni
03.07.2014 10:28

Deli z drugimi:

Share

Razočarani uporabniki mobilnikov iPhone stavijo na Samsung

Priljubljenost pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5 v primerjavi z mobilnikom iPhone 5S gre v največji meri pripisati večjemu zaslonu.
Priljubljenost pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5 v primerjavi z mobilnikom iPhone 5S gre v največji meri pripisati večjemu zaslonu.

Britanska analitska hiša Kantar Worldpanel je razkrila nadvse zanimivo raziskavo o prodaji najnovejšega Samsungovega pametnega mobilnega telefona Galaxy S5 na petih največjih evropskih trgih, in sicer Združeno kraljestco, Nemčija, Francija, Italija in Španija). Raziskava je namreč pokazala, da kar precejšnji del kupcev novega mobilnika južnokorejskega giganta prihaja iz Applovega tabora. V Združenem kraljestvu se je za prehod iz iPhona na Galaxy S5 odločilo kar 26 odstotkov uporabnikov, v Evropi pa je to povprečje znašalo 17 odstotkov. Mnogi poznavalci so prepričani, da se razlog za to nahaja v pomanjkanju inovativnosti v mobilniku iPhone 5S, saj ne prinaša bistvenih izboljšav v primerjavi s predhodnikom.

Raziskava britanske analitske hiše Kantar Worldpanel je še pokazala, da je kar 58 odstotkov kupcev pametnega mobilnega telefona Galaxy S5 predhodno uporabljalo mobilnik podjetja Samsung. Izdelkom podjetja iz Cupertina so nekoliko bolj zvesti uporabniki iz Združenih držav Amerike, saj se je zgolj osem odstotkov uporabnikov mobilnikov iPhone odločilo za nakup Samsungovega Galaxy S5. Povsem drugače pa je na področju mobilnih operacijskih sistremov, saj Android v Evropi obvladuje že 60,2 odstotkov trga mobilne telefonije, iOS pa le še 29,4 odstotkov. Mobilni operacijski sistem Android pa ima zdaleč največ privržencev na Kitajskem, saj nanj prisega kar 82,7 odstotkov uporabnikov.


Prijavi napako v članku