Telefoni
12.12.2015 13:38

Deli z drugimi:

Share

Razkriti vsi prototipi prvega mobilnika iPhone!

Podjetje Apple je izdelalo ogromno različnih prototipov mobilnika iPhone, preden je ta zašel na prodajne police trgovin!
Podjetje Apple je izdelalo ogromno različnih prototipov mobilnika iPhone, preden je ta zašel na prodajne police trgovin!

Kalifornijsko sodišče je podjetje Apple konec julija 2012 prisililo, da je kot dokaz predložilo bogato paleto fotografij in konceptnih slik, ki so se nanašali na prototipe pametnega mobilnega telefona iPhone. Zaradi tega je seveda bilo le še vprašanje časa, kdaj se bodo osnutki prototipov trenutno najbolj priljubljenega pametnega mobilnega telefona znašli na spletu. Iz njih je razvidno, da je imelo podjetje Apple kar nekaj zamisli glede oblike prvega mobilnika iPhone, vključno z nekoliko neobičajnim osmerokotnim ohišjem.

Ko pa je podjetje Apple izbralo ohišje leta 2007 za pripravo svojega prvega pametnega mobilnega telefona, se je tako pričela pisati zgodba o uspehu. Računalniški gigant je namreč s pripravo mobilnika iPhone pokazal, da morajo tehnološki izdelki biti najprej lepi in uporabni ter šele nato opremljeni z najboljšo strojno opremo. Lekcija, ki se je še danes marsikje niso naučili, saj še vedno poskušajo uporabnike prepričati zgolj s strojno opremo, sama uporabniška izkušnja pa je bolj kot ne porazna. To potrjujejo tudi prodajni podatki, saj podjetje Apple iz leta v leto niza nove rekorde v prodaji pametnih mobilnih telefonov iPhone, medtem ko se morajo preostala podjetja boriti z nižanjem cen in z marketingom.


Prijavi napako v članku