Telefoni
24.01.2015 07:41

Deli z drugimi:

Share

Razkriti vsi podatki o supermobilniku Samsung Galaxy S6!

Samsung Galaxy S6 naj bi zlahka opravili s konkurenco!
Samsung Galaxy S6 naj bi zlahka opravili s konkurenco!

Pred kratkim smo poročali, da bo težko pričakovani pametni mobilni telefon Sasmung Galaxy S6 javnosti prvič predstavljen 2. marca, in sicer na mednarodni konferenci Mobile World Congress 2015 (bit.ly/Galaxy-S6-MWC2015). Zaradi tega ne preseneča, da so se zanesenjaki spletnega portala BGR dokopali do vseh podatkov o novincu, in vse kaže na to, da bo južnokorejski gigant zlahka opravili s konkurenco. Glavna aduta pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S6 sta namreč 64-bitni in 8-jedrnim procesor Exynos izdelan s pomočjo 14-nanometrske tehnologije, ki je za kar polovico hitrejši v primerjavi s predhodnikom ter 5,1-palčni (13-centimetrski) zaslon SuperAMOLED ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk oziroma gostote prikaza slik kar 577 točk na palec. Piko na i pa bo dal še sistemski pomnilnik, saj ga bo skupno na voljo kar štiri gigabajte.

Ohišje prihajajočega mobilnika Galaxy S6 naj bi bilo izdelano v celoti iz kovine (hrbtna stran naj bi bila celo izdelana iz kaljenega stekla), s čimer se bo ta brez težav prikupil tako poslovnežem kot petičnežem. Preostala strojna oprema novosti pa bo obsegala še vgrajeni pomnilnik z do 128 gigabajti prostora, kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov točk. Za dolgo avtonomijo delovanja bo poskrbljeno z baterijo zmogljivosti 2.550 (mili)amper ur, ki jo bo mogoče polniti tudi brezžično, in sicer v navezi z namenskim podstavkom. Na vgrajenem pomnilnik pa bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop.

Samsung naj bi skupaj s pametnim mobilnim telefonom Galaxy S6 prestavil še lastno rešitev za mobilno plačevanje, ki ga razvija skupaj s podjetjem LoopPay. Novost naj ne bi temeljila na osnovi brezstične tehnologije NFC, čeprav podrobnosti dogovora med podjetjema Samsung in LoopPay še niso znane. Neglede na izbrano tehnologijo pa bo podjetje Samsung skoraj zagotovo omogočilo plačevanje zgolj z uporabo prstnega odtisa, saj gre za izjemno priljubljen način avtentikacije med uporabniki mobilnih naprav.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku