Telefoni
19.01.2010 15:06
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkrita maloprodajna cena prvega mobilnega telefona z Okni XP

ITG xpPhone - mobilni telefon, internetna mobilna naprava in žepni računalnik v eni napravi!
ITG xpPhone - mobilni telefon, internetna mobilna naprava in žepni računalnik v eni napravi!

Kitajsko podjetje In Technology Group Limited (ITG) je v lanskem novembru predstavilo nadvse zanimivi pametni mobilni telefon s tržno oznako xpPhone, ki je kot prvi nasploh poganjal še vedno priljubljen Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Novinec ni v ničemer zaostajal za izdelki vodilnih svetovnih proizvajalcev mobilnikov, saj je za preračunavanje podatkov uporabljal zmogljiv in energijsko varčen procesor AMD Super Mobile.

Kitajsko podjetje ITG pa je pred kratkim uradno objavilo tudi maloprodajno ceno pametnega mobilnega telefona xpPhone, ki se giblje med 400 ameriškimi dolarji (280 evrov) in 650 dolarji (450 evrov). Najdražja različica mobilnega telefona tretje generacije naj bi bila opremljena z gigabajtom sistemskega pomnilnika, pogonom Solid State kapacitete 64 gigabajtov, brezžičnimi povezavami Wi-Fi, WiMax in Bluetooth, dvema spletnima kamerama, drsno tipkovnico ter nepogrešljivim navigacijskim sistemom GPS.

Za izris kakovostnih slik naj bi skrbel na dotik občutljivi 12,2-centimetrski zaslon ločljivosti 800 x 480 točk. Napolnjena baterija naj bi zadoščala za okoli pet ur pogovorov oziroma za petdnevno avtonomijo v pripravljenosti. Mobilni telefon xpPhone podjetja ITG naj bi zlahka prenašali naokoli, saj naj bi tehtal le 400 gramov.


Prijavi napako v članku