Življenjski slog
23.09.2021 15:05

Deli z drugimi:

Share

Raziskava: Aplikacije in naprave pomagajo izboljšati kakovost življenja

Glede na raziskavo IPSOS, izvedeno v 10 državah Srednje in Vzhodne Evrope[1] za podjetje Huawei, imamo Evropejci ambiciozne načrte izboljšanja kakovosti svojega življenja. V povprečju si namreč tretjina (33 %) pri tem obeta pomoč pametnih naprav in aplikacij zanje.

Kaj izboljšati in kdo?

Zdi se, da vse več ljudi razume in ceni zmogljivosti pametnih ur, kar nenazadnje potrjuje raziskava IPSOS. Veliko vprašanih jih že uporablja, nekateri pa jo nameravajo kupiti v prihodnjih letih. Vprašani pa so odgovarjali še na eno vprašanje. Ali menijo, da jim nove aplikacije in pametne naprave lahko pomagajo doseči zastavljanje cilje in v katerih vidikih življenja se jim zdijo najbolj uporabne. Na splošno jih 55 % meni, da je kakovost življenje mogoče izboljšati s pomočjo novih tehnologij. Področja, kjer so uporabne, pa so upravljanje s stresom, analiza spanja in splošna skrb za zdravje.

Upoštevajoč demografijo vprašanih, imajo na splošno pametne naprave največ zagovornikov v starostni skupini od 18 do 34 let in med bolje izobraženimi posamezniki v evropskih državah, kjer je bila raziskava izvedena. Dobršen del predstavnikov generacije Z[2] se namreč strinja, da jim nove tehnologije pomagajo izboljšati kakovost življenja in skrb za zdravje. Na splošno imajo do tehnologij najbolj pozitiven odnos prebivalci Romunije, Grčije in Turčije.

Funkcije, ki so v pomoč

V raziskavo podjetje IPSOS so vprašane spraševali o uporabi pametnih telefonov, pametnih ur in zapestnic ter brezžičnih slušalk. Ker vključujejo raznovrstne funkcije za spremljanje zdravja in športa, s katerimi lažje uresničite svoje cilje. Toda, katere med njimi se zdijo najbolj uporabne? Števec korakov je med vprašanimi iz vseh držav najbolj priljubljena zdravstvena funkcija, ki jo uporabljajo na svojem pametnem telefonu. Ko gre za pametne ure in zapestnice, je najbolj priljubljena funkcija spremljanje srčnega utripa.

Vprašani tudi poudarjajo, da je kakovost naprave prav tako pomembna, kot številčnost in natančnost funkcij, ki jih nudi. Za 43 % vprašanih je ključna dolga avtonomija baterije in za 32 % kakovost materialov in s tem trpežnost naprave. Vse to in še veliko več nudijo pametne ure Huawei. Izbirate lahko med več kot stotimi načini beleženja športnih dejavnosti, med katerimi so mnogi izvirni in zabavni ter zaupate števcu korakov, neprekinjenemu spremljanju srčnega utripa in nasičenosti kisika v krvi (SpO2). Poleg tega v načinu varčevanja z energije zdržijo brez polnjenja do 14 dni, oziroma v primeru pametne ure Watch 3, celo do tri tedne. Toda naprave Huaweia vam ne bodo pomagale le pri doseganju zastavljenih ciljev. Izdelane so namreč iz vrhunskih materialov, da so trpežne in udobne tudi med dolgotrajno uporabo.

Pridobite vso pomoč

Raziskava IPSOS je še pokazala, da več kot polovica vprašanih čuti potrebo po izboljšanju fizičnega in duševnega zdravja ter so prepričani, da jim bodo aplikacije in naprave pomagale. Izkoristite pomoč, ki vam jo lahko nudijo. Predvsem pa ne zanemarite sposobnosti, da vas naprava pravi čas motivira za rekreacijo. Ali pa, da vstanete in se razmigate, ko zazna, da predolgo sedite. S pametno uro Huawei Watch 3 Pro boste dobili vse funkcije, ki jih potrebujete, da svoje življenje vrnete na pravo pot.

V zadnjih letih se je marsikaj spremenilo. V manj optimalne razmere. Zato je priporočljivo, da izkoristite funkcije pametnih naprav, ki vas lahko podprejo na poti do zastavljenih ciljev. Pri tem ni toliko pomembno, ali potrebujete pametni uro, zapestnico ali telefon. V primeru naprav podjetja Huawei pa lahko poleg izredno natančnih funkcij beleženja računate tudi na izjemno avtonomijo baterije. Pri tem pa velja še omeniti, da so vse njihove nosljive naprave združljive s sistemom Android in iOS.

Širok ekosistem naprav

Huawei je sicer slovenskim uporabnikom nedavno predstavil številne priročne naprave, med drugim tablični računalnik MatePad 11, brezžične stereo slušalke FreeBuds 4, pametne ure serije Watch 3, pametne zapestnice Band 6 ter izjemen računalniški monitor MateView.

***

[1] V raziskavo so bili vključeni prebivalci naslednjih držav: Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Grčija, Madžarska, Poljska, Romunija, Srbija in Turčija.

[2] Najmlajši udeleženci raziskave so bili stari 18 let.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei Watch 3 Huawei pametne ure

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44
Planet GV posameznikom in podjetjem že več kot 30 let pomaga do svežih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Pridružite se jim in sezite višje. Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več