Računalništvo, telefonija
09.01.2020 10:50

Deli z drugimi:

Share

Razer presenetil z najbolj nenavadnim kompaktnim računalnikom za igre!

Kompaktni in modularni osebni računalnik Razer Tomahawk N1 je navdušil mnoge ljubitelje iger.
Kompaktni in modularni osebni računalnik Razer Tomahawk N1 je navdušil mnoge ljubitelje iger.

Pri podjetju Razer so obiskovalce letošnjega sejma potrošniške elektronike CES 2020 prijetno presenetili s pripravo nekoliko nenavadnega računalnika za igre. Kompaktni računalnik temelji na osnovi Intelove platforme NUC 9 Extreme Compute Element ter je izdelano iz kombinacije aluminija in kaljenega stekla. Na dnu ohišja se nahaja posebna osnovna plošča, na kateri seveda najdemo procesor, sistemski pomnilnik, pogon Solid State in ločeno grafično kartico na podatkovnem vodili PCIe.

Osebni računalnik Razer Tomahawk N1 bo kljub kompaktnemu ohišju volumna zgolj 10 litrov, opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo. Najzmogljivejša različica namreč obsega Intelov procesor Core i9-9980HK, 64 gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 ter zmogljivo grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2080 Super. Medtem ko je procesor spojen na osnovno ploščo in je nezamenljiv, lahko po potrebi preostale strojne komponente brez večjih težav ustrezno nadgradimo, zasluge za to pa seveda gredo modularni zasnovi in praktičnemu ohišju.

Čeprav podjetje Razer ni razkrilo maloprodajne cene osebnega računalnika Tomahawk N1, ta seveda ne bo poceni. Novost je namreč opremljena z nadvse inovativnim ohišjem izdelanim iz kakovostnih materialov ter zmogljive strojne opreme. Poznavalci so prepričani, da bo treba za vstopno različico novosti v Združenih državah Amerike treba odšteti vsaj preračunanih 2.068 evrov, v Evropi pa še precej več.


Prijavi napako v članku