Računalništvo, telefonija
22.03.2013 19:57

Deli z drugimi:

Share

QNAP za res zahtevne

TS-1269U-RP
TS-1269U-RP

Visokotehnološko tajvansko podjetje QNAP, ki je že skoraj pet let prisotno tudi v Sloveniji, je izdelalo nov strežnik za zahtevne poslovne uporabnike. Gre za model TS-1269U-RP, ki ponuja vgradnjo kar 12 diskov, pripravljenpaje za vgradnjo v 19-inčno strežniško omaro, kjer zasede prostor 2U. Vgrajen je Intelov dvojedrni procesor s taktom 2.13 GHz, 2 GB rama, ki se ga lahko nadgradi na 3 ali 4 GB, 512 MB DOM pomnilnika, dve gigabitni multifunkcijski mrežni kartici ter dva napajalnika. Na sprednji strani ni prostora za dodatne priključke, lahko pa zato na zadnji strani priključimo dva USB 3.0 zunanja diska in še štiri USB 2.0, na voljopasta še dve vtičnici za eSATA. Qnap podpira vgradnjo diskov do velikosti 4 TB, zato je možno pridobiti kar 48 TB diskovnega prostora pri Raid0, oz. 44 TB pri Raid5. »To bi moralo zadoščati vsakomur«, če pa ne, pa ima Qnap na voljo še zmogljivejše strežnike, tudi za vgradnjo do 16 diskov. Poleg klasičnega shranjevanja podatkov,Qnapovi strežniki omogočajo tudi napredne funkcije iSCSI Target in nudijo podporo virtualnim okoljem VMware, Citrix in Hyper-V. Operacijski sistem, ki ga inženirji nenehno izboljšujejo in je brezplačen, omogoča še ocean drugih funkcionalnosti, kipooenostavijopoenostavijoshranjevanje, arhiviranje in nadzor nad podatki na omrežnem podatkovnem skladišču.

Da so Qnapovi strežniki za shranjevanje podatkov najboljši, pa dokazujejo tudi številne nagrade, ki jih prejemajo po vsem svetu. Najodmevnejša v zadnjem času je »2013 Technology of the Year Award winner«, ki jo je prejel model TS-EC1279U-RP pri ameriški reviji InfoWorld.

Qnap ne skrbi le za zahtevna poslovna okolja, temveč ima v svoji bogati ponudbi tudi modele za domače uporabnike, ki so deležni enakih funkcionalnosti.

Več informacij o Qnap strežnikih lahko najdete pri slovenskem zastopstvu OMO7 www.omo7.com ali na tovarniški strani www.qnap.com.


Prijavi napako v članku