Računalništvo, telefonija
04.02.2019 09:33
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek upogljivega telefona Samsung

Upogljivi Samsung Galaxy Fold bo vse prej kot poceni.
Upogljivi Samsung Galaxy Fold bo vse prej kot poceni.

Že kar nekaj časa je jasno, da je Samsungov prvi upogljivi pametni mobilni telefon resničen in bo naprodaj v teku letošnjega leta, točnega datuma izida pa še ne poznamo. Pametni mobilni telefoni z upogljivimi zasloni bi lahko za industrijo pomenili naslednjo veliko stvar, ki bi telefone ponovno dvignila stopničko višje, zato je zanimanje za novost v javnosti zelo veliko. Južnokorejski viri pa so nedavno razkrili, da bo podjetje Samsung novost ponudil v prodajo pod oznako Galaxy Fold, strojne lastnosti novosti pa bodo brez težav prepričale tudi zahtevnejše.

Kot vse kaže je pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold tako rekoč nared za prodajo, vsaj sodeč po predstavitvenem videoposnetku, ki je nedavno zašel na splet. Videoposnetek, ki je objavljen na spletni povezavi https://youtu.be/w_308g3WDgQ, prikazuje, da bo končni izdelek po vsej verjetnosti precej tanjši od prototipa, ki je bil javnosti prvič predstavljen v okviru konference Samsung Developer Conference (SDC) 2018. Novo različico novosti naj bi podjetje Samsung predstavilo v okviru februarske konference MWC 2019, ki bo potekala v Barceloni.

Če gre verjeti doslej objavljenim informacijam, bo upogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold opremljen z zaslonom s kar 18,5-centimetrsko oziroma 7,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.125 x 1.536 slikovnih točk. Nič manj zanimiva ne bo baterija, saj naj bi jo našli v obeh polovicah upogljivega telefona. To v praksi pomeni, da bi lahko bila kapaciteta baterije do 6.00 miliamper ur, kar naj bi zagotavljalo dovolj dolgo avtonomijo delovanja tudi za najzahtevnejše uporabnike mobilne telefonije. Iz objavljenih podatkov je še razvidno, da bo upogljivi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Fold opremljen še t dvema fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Za tekoče poganjanje operacijskega sistema Android in mobilnih aplikacij pa bo poskrbel zmogljiv mobilni procesor Exynos 9820 za evropski trg oziroma Snapdragon 8150 za ameriški trg. Zaradi uporabe napredne tehnologije bodo tudi stroški proizvodnje precej visoki in sicer okoli preračunanih 570 evrov, kar je za okoli 70 odstotkov več kot trenutno znašajo proizvodni stroški za novi pametni mobilni telefon Galaxy S9+.

Visoki proizvodni stroški so nedvomno eden od razlogov, zakaj prvi upogljiv pametni mobilni telefon podjetja Samsung ne bo poceni. Za nakup novosti bo treba v Združenih državah Amerike odšteti vsaj preračunanih 1.590 evrov (1.800 evrov v Evropi), govori pa se celo o maloprodajni ceni v višini preračunanih 2.210 evrov v ZDA, kar bi v evropskem prostoru pomenilo ceno v višini okoli 2.500 evrov.


Prijavi napako v članku