Telefoni
06.05.2018 09:16

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek najboljšega telefona Nokia doslej?

Pametni mobilni telefon Nokia X naj bi zlahka opravil s konkurenco!
Pametni mobilni telefon Nokia X naj bi zlahka opravil s konkurenco!

Pri podjetju HMD Global naj bi bilo že vse pripravljeno za predstavitev novega pametnega mobilnega telefona Nokia višjega cenovnega razreda, ki naj bi predstavljal neposredno konkurenco Applovemu telefonu iPhone X, ki gre v prodajo kot za stavo. Novost naj bi bila javnosti razkrita 16. maja in sicer v okviru posebne štiridnevne konference na Kitajskem. Glavni adut pametnega mobilnega telefona s prodajno oznako Nokia X bo seveda zaslon z režo na vrhnji strani (tako kot iPhone X) in zaslon s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo in razmerjem stranic 19 proti 9, kar pomeni, da bo novost primerna tako za zahtevnejša dela kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Vsaj glede na spletne govorice bo pametni mobilni telefon Nokia X na voljo v dveh različicah. Vstopni model naj bi bil opremljen s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in osemjedrnim procesorjem MediaTek Helio P60, zmogljivejši model pa bo ponujal šest gigabajtov sistemskega pomnilnika in osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 636. Oba modela bosta razpolagala še s kakovostnimi lečami Zeiss, bliskavico LED in bralnikom prstnih odtisov. Za nakup vstopnega modela pametnega mobilnega telefona telefona Nokia X naj bi bilo treba na Kitajskem odšteti le preračunanih 210 evrov, medtem ko bo zmogljivejši model vrednoten na preračunanih 240 evrov.

Da bo čakanje na pametni mobilni telefon Nokia X bolj napeto, pa je poskrbel uporabnik s psevdonimom Slashleaks, saj je na spletnem portalu YouTube objavil prvi videoposnetek novosti. Tega si lahko ogledate spodaj oziroma na spletni povezavi https://bit.ly/2wnuRjk, Več o novosti pa bo seveda znanega šele 16. maja letos.


Prijavi napako v članku