Telefoni
05.03.2014 11:49
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek Microsoftove revolucionarne digitalne asistentke Cortana!

Microsoftova digitalna asistentka Cortana bo združevala najboljše lastnosti digitalnih asistentka Apple Siri in Google Now.
Microsoftova digitalna asistentka Cortana bo združevala najboljše lastnosti digitalnih asistentka Apple Siri in Google Now.

Takoj za tem, ko je spletni portal TheVerge javnosti razkril prve fotografije Microsoftove digitalne asistentke Cortana za prihajajoči mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 (http://bit.ly/MS-Cortana), se je na spletu pojavil še prvi videoposnetek novosti. Za objavo videoposnetka na spletnem portalu YouTube so poskrbeli zanesenjaki spletnega portala UnleashThePhones.com, iz njega pa so razvidne osnovne možnosti uporabe digitalne asistentke Cortana. Ta naj bi se brez težav kosala kosala z Applovo digitalno asistentko Siri in Googlovo Now, saj naj bi združevala najboljše lastnosti obeh svetov.

Iz objavljenega videoposnetka je razvidno, da Microsoftova digitalna asistentka Cortana za mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 od uporabnika najprej zahteva vnos Microsoftovega uporabniškega računa. Nato mora uporabnik novosti še potrditi dostop do lokacijskih podatkov, sistema za vnos govora, kontaktov, koledarja, elektronske pošte, kratkih sporočil SMS, zgodovine spletnega brskanja in še mnogo več. Digitalno asistentko Cortana lahko za nameček še poosebimo preko niza namenskih vprašanj, na voljo pa je celo funkcija za uporabljanje s sporočili in klici medtem ko spimo.

Kako se Microsoftova digitalna asistentka Cortana za mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 obnese v praksi si oglejte na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Cortana-Video.


Prijavi napako v članku