Telefoni
13.07.2018 09:13

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon za prave ljubitelje kriptovalut

Prvi telefon za prave ljubitelje kriptovalut
Prvi telefon za prave ljubitelje kriptovalut

Danes kar nekaj uporabnikov računalnikov in mobilnih naprav širom sveta poskuša priti do dodatnega zaslužka s tako imenovanim “rudarjenjem” kriptovalut. To poteka tako, da uporabnik s pomočjo programskih vmesnikov računalniku ali mobilni napravi naloži delo, natančneje računske operacije, za vsako rešeno pa je nagrajen z določenim številom enot izbrane kriptovalute. To je tudi razlog, zakaj so se pri podjetju Sirin Labs odločili za pripravo posebnega pametnega telefona, ki bo v prvi vrsti namenjen tistim, ki prisegajo na kriptovalute in bo naprodaj še pred koncem leta.

Glavni adut pametnega mobilnega telefona Sirin Labs Finney, ki ga bo mogoče kupiti že novembra letos, ne bo zgolj zmogljiva strojna oprema, ampak lasten mobilni operacijski sistem Sirin OS oziroma prirejena različica mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo. Ta se bo od sorodnih sistemov razlikoval v tem, da bo že imel prednameščeno programsko opremo za trgovanje s kriptovalutami, kot je na primer digitalna denarnica. Poleg tega bo razpolagal še s številnimi varnostni mehanizmi za zaščito uporabnika pred zlorabami in napadi. Tu bo sicer na voljo tudi sistem za samodejno pretvorbo med različnimi valutami, pri čemer bo celotna tehnologija temeljila na osnovi samostojne mreže kriptovalut, ki jo bo oblikovalo podjetje Sirin Labs. Za hitro spremljanje dogajanja na trgu kriptovalut pa bo na voljo dodaten zaslon s 5,1-centimetrsko oziroma 2-palčno diagonalo, ki se tako samodejno aktivira kot deaktivira, ko ni v uporabi.

Strojna oprema bo seveda ustrezala namenu pametnega mobilnega telefona Sirin Labs Finney. Ta bo namreč obsegala zmogljiv mobilni procesor Snapdragon 845, sistemski pomnilnik kapacitete šest gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora. Na voljo bo še baterija zmogljivosti 3.280 miliamper ur, enojni digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in sprednja kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Sirin Labs Finney bo na voljo v prosti prodaji novembra letos, zanj pa bomo morali po vsej verjetnosti odšteti okrog 840 evrov.


Prijavi napako v članku