Računalništvo, telefonija
23.12.2020 08:39

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon s kamero pod zaslonom tudi za Evropo!

ZTE Axon 20 5G je prvi pametni mobilni telefon s spletno kamero pod zaslonom.
ZTE Axon 20 5G je prvi pametni mobilni telefon s spletno kamero pod zaslonom.

Že pred časom so si številni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov Android zadali nadvse ambiciozno nalogo, da razvijejo povsem novo rešitev, ki naj bi za vedno odpravila nadležne zareze in luknje v zaslonih pametnih mobilnih telefonov. Inženirji so namreč veliko znanja in dela vložili v pripravo inovativnega zaslona, kjer je spletna kamera postavljena neposredno pod površino zaslona, ta pa uporabniku seveda ni vidna. Kljub temu pa ponujala vse funkcije klasične spletne kamere, vključno z zajemom sebkov. Spletna kamera se namreč “aktivira” pod zaslonom le takrat, ko jo dejansko potrebujemo.

Prvi proizvajalec pametnih mobilnih telefonov, ki je ponudil izdelek s kamero pod zaslonom v prosto prodajo za mednarodni trg, pa je podjetje ZTE. Gre za pametni mobilni telefon s prodajno oznako Axon 20 5G, ki je opremljen s 17,6-centimetrskim oziroma 6,93-palčnim zaslonom OLED ločljivosti 2.460 x 1.080 slikovnih točk in frekvenco osveževanja 90 hercev ter spletno kamero z 32 milijoni slikovnih točk. Poleg tega nadvse zanimivi pametni mobilni telefon ZTE Axon 20 5G nudi še polno podporo za omrežja 5G.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona ZTE Axon 20 5G zajema mobilni procesor Snapdragon 765G, vgrajeno grafično kartico Adreno 620, sistemski pomnilnik kapacitete osem gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija kapacitete 4.220 miliamper ur s podporo za tehnologijo hitrega polnjenja zmogljivosti 30 vatov. Na vgrajenem pomnilniku novosti pa je nameščen Android 10 z grafičnim vmesnikom MiFavor 10.5.

Nadvse zanimivi pametni mobilni telefon ZTE Axon 20 5G mer 172,1 x 77,9 x 7,98 milimetrov in tehta okoli 198 gramov. Ta je sedaj na voljo tudi na mednarodnem trgu, vključno z Evropo in Azijo. Na srečo novost ni pretirano draga, saj bomo zanjo na evropskem trgu morali odšteti okoli 449 evrov.


Prijavi napako v članku