Telefoni
28.05.2019 08:46
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi telefon na svetu s superprocesorjem Helio P90

Pametni mobilni telefon Ulefone Armor 7 bo združeval izjemno robustnost z zmogljivostjo brez primere.
Pametni mobilni telefon Ulefone Armor 7 bo združeval izjemno robustnost z zmogljivostjo brez primere.

Podjetje MediaTek je konec lanskega leta predstavilo nadvse zanimiv mobilni procesor družine Helio, s pomočjo katerega bo umetna inteligenca postala precej dostopnejša. Mobilni procesor Helio P90 namreč ponuja nadvse zanimive napredne možnosti, namenjen pa bo pametnim mobilnim telefonom srednjega cenovnega razreda. Umetna inteligenca, vgrajena v procesor MediaTek Helio P90, je štirikrat zmogljivejša od tiste, ki jo najdemo v njegovem predhodniku (Helio P70), pri tem pa je bila zagotovljena podpora za tehnologije, kot so TensorFlow, TensorFlow Lite, Caffe, Caffe2 in API.AI za mobilni operacijski sistem Android, in sicer prek platforme NeuroPilot.

Prednosti procesorja Helio P90 bomo lahko kmalu preizkusili tudi v praksi, saj ga je podjetje Ulefone uporabilo pri izdelavi pametnega mobilnega telefona Armor 7. To pomeni, da je podjetje združilo enega najbolj robustnih pametnih mobilnih telefonov z enim najzmogljivejših mobilnih procesorjev. Poleg tega najdemo tukaj še digitalni fotoaparat s slikovnim tipalom Sony IMX586, kar pomeni, da bomo lahko z njim zajemali nadvse kakovostne videoposnetke.

Pametni mobilni telefon Ulefone Armor 7 bo naprodaj kmalu. Čeprav maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita, verjamemo, da ne bo visoka. Njegovega predhodnika s prodajno oznako Armor 6E in procesorjem Helio P70 je namreč v akcijski prodaji mogoče kupiti že za preračunanih 179 evrov, kar je izredno malo glede na to, kar ponuja v praksi.


Prijavi napako v članku