Računalništvo, telefonija
26.10.2013 07:40

Deli z drugimi:

Share

Prvi tablični računalnik z operacijskim sistemom Tizen!

Podjetje Systena je kot prvo ponudilo v prodajo zmoglji tablični računalnik, ki je opremljen s Samsungovim naprednim mobilnim operacijskim sistemom Tizen. Novost je namenjena razvijalcem, saj je na njej prednameščena bogata paleta namenske razvijalske programske opreme.
Operacijski sistem Tizen ima vse možnosti, da v prihodnosti na celo nadomesti priljubljeni Android.
Operacijski sistem Tizen ima vse možnosti, da v prihodnosti na celo nadomesti priljubljeni Android.

Na svetovnem spletu so se že pred časom pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung konec jeseni ponudilo v prodajo prvo družino pametnih mobilnih telefonov, ki bodo temeljili na osnovi mobilnega operacijskega sistema Tizen. Odprtokodni operacijski sistem južnokorejskega giganta je dejansko nastal kot »alternativa« Androidu, saj je Google že večkrat nakazal, da se bo v bližnji prihodnosti bolj kot ne posvečal le izdelkom podjetja Motorola. Da je mobilni operacijski sistem Tizen že nared za množično uporabo pa dokazuje pričetek prodaje prvega tabličnega računalnika opremljenega z njim.


Podjetje Systena je prvo tablico Tizen pripravilo predvsem za razvijalce, na njej pa je nameščen mobilni operacijski sistem Tizen 2.1 z nadvse všečnim grafičnim vmesnikom. Novi tablični računalnik je nadvse zmogljiv, saj so ga inženirji opremili s 4-jedrnim procesorjem ARM Cortex-A9 frekvence 1,4 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Za prikazovanje slik je na voljo 10,1-palčni (25,6-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 X 1.200 slikovnih točk. Na novincu je pričakovano prednameščena bogata paleta namenske razvijalske programske opreme.


Prijavi napako v članku