Računalništvo, telefonija
07.01.2019 11:58

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosniki Chromebook s procesorji AMD!

Procesorji AMD bodo še pocenili že tako poceni prenosnike Chromebook.
Procesorji AMD bodo še pocenili že tako poceni prenosnike Chromebook.

Povpraševanje po prenosnih računalnikih Chromebook s prednameščenim Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS strmo narašča, saj ti ponujajo zdaleč najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ti naj bi kmalu postali še cenejši, za kar naj bi poskrbeli proizvajalci z zamenjavo procesorjev Intel z veliko cenejšimi procesorji AMD, ki ponujajo primerljivo zmogljivost. Doslej so bili prenosniki Chromebook bolj kot ne opremljeni zgolj s procesorji podjetja Intel, ki pa so zaradi monopola precej dražji od konkurence.

Med prvimi je s procesorjem podjetja AMD prenosni računalnik opremilo podjetje HP, in sicer model Chromebook 14. Tu gre dejansko za prvi prenosnik s procesorjem AMD in vgrajeno grafično kartico Radeon, za katerega bo v prosti prodaji v Združenih državah Amerike treba odšteti zgolj okoli preračunanih 236 evrov. Vstopna različica novosti bo opremljena z dvojedrnim procesorjem AMD Stony Ridge A4, medtem ko bo zmogljivejša razpolagala s procesorjem A6.

Podjetje HP bo končnim kupcem prenosni računalnik Chromebook 14 s kar tremi zasloni, in sicer s polno ločljivostjo na dotik, z visoko ločljivostjo na dotik in z zgolj visoko ločljivostjo. Čeprav zaslon ni ravno vrhunski predvsem po načinu prikaza barv, se nad njim zagotovo ne bomo preveč pritoževali. Njegova vstopna cena bo namreč znašala zgolj preračunanih 236 evrov. Več podrobnostih o novincu pa bo podjetje HP razkrilo še pred koncem letošnjega januarja.


Prijavi napako v članku