Računalništvo, telefonija
08.01.2020 11:12

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosnik z upogljivim zaslonom preprosto navdušuje!

Prepogljivi prenosni računalnik Lenovo ThinkPad X1 Fold je resnično nekaj posebnega!
Prepogljivi prenosni računalnik Lenovo ThinkPad X1 Fold je resnično nekaj posebnega!

Letos med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov prevladuje predvsem zaslon brez robov in brez nadležnih rež. Poleg tega so se na trgu pojavili tudi telefoni z nenavadnimi oblikami in celo prepogljivi pametnih mobilni telefoni Android, ki so navdušili mnoge. Pri podjetju Lenovo pa so šli še korak dlje, saj so predstavili prvi prenosni računalnik družine ThinkPad, ki je opremljen z nadvse zanimivim prepogljivim zaslonom. Prenosnik ThinkPad X1 Fold je namreč opremljen z zaslonom, ki se upogne na sredini, kar pomeni, da lahko prenosnik preprosto prepognemo, kar omogoča njegovo lažje prenašanje.

Inženirji podjetja Lenovo so prenosni računalnik ThinkPad X1 Fold opremili s prepogljivim zaslonom OLED (natančneje plastičnim zaslonom POLED). Prenosnik je relativno kompakten, v popolnoma iztegnjenem položaju pa uporabnik pridobi zaslon s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo, razmerjem stranic 4 proti 3 in ločljivostjo 2.048 x 1.536 slikovnih točk. Prenosnik pa ni težji od enega kilograma.

Prenosni računalnik Lenovo ThinkPad X1 Fold lahko uporabljamo tako v vlogi prenosnika z navidezno tipkovnico (na spodnji polovici zaslona) kot običajnega prenosnika, saj je zanj na voljo tudi miniaturna tipkovnica, ki se jo priključi s posebnim magnetom. Novost bo opremljena z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 10 in bo na voljo proti sredini letošnjega leta. Zanj bomo v Združenih državah Amerike morali odšteti preračunanih 2.240 evrov, kar seveda ni ravno poceni.


Prijavi napako v članku