Prenosni računalniki
05.11.2010 15:47

Deli z drugimi:

Share

Solarna tipkovnica za prenosni računalnik

Na dotik občutljiva solarna tipkovnica bo avtonomijo prenosnikov podaljšala za okoli 20 odstotkov.
Na dotik občutljiva solarna tipkovnica bo avtonomijo prenosnikov podaljšala za okoli 20 odstotkov.

Prenosni računalniki so med računalničarji izjemno priljubljeni, saj so že dovolj zmogljivi za opravljanje vseh vrst opravil. Kljub temu se že vseskozi pojavlja težava z avtonomijo. Pogosto se namreč zgodi, da se baterija prenosnika izprazni ravno ko smo na sestanku ali na terenu. Polnjenje žal ne pride vedno v poštev.

Teh težav naj bi bilo kmalu precej manj. Podjetje AU Optronics je namreč pripravilo izjemno zanimivo na dotik občutljivo solarno tipkovnico, ki je pisana na kožo prenosnim računalnikom. Ta po diagonali meri 14-palcev oziroma 35,6-centimetrov in ni debelejša od 2,1 milimetra. Ker tipkovnica od izpostavljenosti sončni svetlobi tvori električno energijo, se dejanska avtonomija prenosnika podaljša za okoli 20 odstotkov.

Inženirji podjetja AU Optronics zagotavljajo, da je uporaba solarne tipkovnice povsem primerljiva z na dotik občutljivimi zasloni oziroma je celo prijetnejša. Prva solarna tipkovnica za prenosne računalnike bo javnosti predstavljena na novembrskem sejmu FPD International, ki bo potekal na Japonskem. Prve prenosnike, opremljene z njo, lahko pričakujemo na trgu že v drugi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku