Telefoni
16.09.2014 08:40

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilniki Android One ugledali luč sveta!

Cenovno ugodni mobilniki s platformo Android One bodo med prvimi deležni posodobitve na Android L!
Cenovno ugodni mobilniki s platformo Android One bodo med prvimi deležni posodobitve na Android L!

Podjetje Google je prijetno presenetilo s predstavitvijo cenovno ugodnih pametnih mobilnih telefonov, ki temeljijo na osnovi mobilne platforme Android One. Tu gre za kar tri mobilnike, ki so jih za računalniškega giganta pripravila podjetja Micromax (Canvas 1), Karbonn (Sparkle V) in Spice Mobiles (Dream Uno). Cenovno ugodni pametni mobilni telefoni telemljijo na enaki strojni opremi, medsebojno pa se bolj kot ne razlikujejo le po obliki ohišja.

Prvi mobilniki z mobilno platformo Android One temeljijo na osnovi 4,5-palčnega (11,4-centimetrskega) zaslona IPS ločljivosti 480 x 854 slikovnih točk, 4-jedrnega procesorja MediaTek frekvence 1,3 gigahercev, sistemskega pomnilnika kapacitete enega gigabajta in vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti prostora. Vgrajeni pomnilnik je mogoče razširiti z uporabo pomnilniški kartic microSD, in sicer do kapacitete 32 gigabajtov. To so na voljo še podpora za sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM, brezžično povezavo Wi-Fi in Bluetooth, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk in spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Zadovoljivo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 1.700 (mili)amperskih ur.

Na pametnih mobilnih telefonih Micromax Canvas 1, Karbonn Sparkle V in Spice Mobiles Dream Uno je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat, mogoča pa bo tudi nadgranja na prihajajoli Android L. Pametna mobilna telefona Micromax Canvas 1 in Karbonn Sparkle V bosta onkraj luže naprodaj za preračunanih 80 evrov, medtem ko bo mobilnik Spice Mobiles Dream Uno vrednote na preračunanih 88 evrov. Trenutno žal še ni podatka o tem, kdaj naj bi novinci zašli na evropski trg.


Prijavi napako v članku