Računalništvo, telefonija
24.08.2018 11:32

Deli z drugimi:

Share

Prvi miniaturni računalnik s procesorjem AMD Ryzen!

Tranquil PC Mini Multi display PC bo razveselil marsikaterega ljubitelja procesorjev AMD!
Tranquil PC Mini Multi display PC bo razveselil marsikaterega ljubitelja procesorjev AMD!

Podjetje AMD niza nove procesorje družine Ryzen kot za stavo, saj so ti na račun nizke cene in visoke zmogljivosti vse bolj zaželeni med končnimi uporabniki. To je eden od ključih razlogov, zakaj so se pri podjetju Tranquil PC pri pripravi zanimivega miniaturnega Mini Multi display PC odločili za procesorje Ryzen. Osnovni model je opremljen z dvojedrnim procesorjem AMD Ryzen Embedded V1202B, ki za preračunavanje podatkov uporablja dve procesorski jedri in štiri procesorske niti frekvence 2,3 gigahercev oziroma do največ 3,2 gigahercev v pohitrenem načinu.

Podjetje Tranquil PC je sicer ponudilo v prodajo tri različice miniaturnega računalniškega sistema Mini Multi display PC, in sicer Basic, Advance in Advance+. Osnovni model poleg procesorja AMD Ryzen Embedded V1202B ponuja še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 in vgrajeni pogon z 250 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tu najdemo še bogato paleto priključkov, vključno z vmesniki USB 2.0 in USB 3.1 ter 3,5-milimetrskem priključku za priklop slušalk.

Miniaturni osebni računalnik Tranquil PC Mini Multi display PC meri le 180 x 157 x 54 milimetrov in tehta zgolj 1,8 kilograma, nanj pa lahko namestimo tako operacijske sisteme Windows kot Linux. Za nakup vstopne različice bomo morali odšteti 760 evrov. Za zmogljivejša modela z oznako Advance in Advance+, ki sta opremljena s 16 gigabajti sistemskega pomnilnika oziroma 32 gigabajti sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State kapacitete 250 gigabajtov oziroma en terabajt, pa je treba odšteti okoli preračunanih 880 evrov oziroma preračunanih 1.290 evrov.


Prijavi napako v članku