Telefoni
23.08.2013 15:31
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi koncept pametne ročne ure Apple iWatch navdušil mnoge

Priznani oblikovalec Federico Ciccarese je pred kratkim na spletnem portalu YouTube predstavil koncept pametne ročne ure Apple iWatch, ki je navdušil mnoge. Novost naj bi bila opremljena z upognjenim zaslonom na dotik in spletno kamero, na njej pa naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem iOS 7.
Applova pametna ročna ura iWatch naj bi revolucionirala trg dolgočasnih ročnih ur!
Applova pametna ročna ura iWatch naj bi revolucionirala trg dolgočasnih ročnih ur!

Vse več spletnih govoric nakazuje na to, da naj bi podjetji Apple in Samsung v septembru javnosti razkrili njihovi prvi pametni ročni uri. Največ potrošnikov kakopak pričakuje pametno ročno uro Apple iWatch, saj naj bi šlo za svojevrsten izdelek, ki naj bi omogočal pošiljanje sporočil, odgovarjanje na klice in celo posodabljanje Facebookovega računa z mobilnikom iPhone v žepu. Ker bo na ročni uri iWatch domoval mobilni operacijski sistem iOS, bomo lahko nanjo nameščali tudi mobilno programsko opremo. Novost bo po vsej verjetnosti opremljena z 1,5-palčnim (3,8-centimetrskim) zaslonom OLED, ki naj bi kljub omejenim dimenzijam zagotavljal edinstveno uporabniško izkušnjo.

Ker bo na predstavitev pametne ročne ure Apple iWatch po vsej verjetnosti potrebno čakati še dober mesec, je priznani oblikovalec Federico Ciccarese predstavil koncept novosti, ki je navdušil mnoge. Video posnetek koncepta novosti je oblikovalec objavil na spletnem portalu YouTube, ta pa je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/sNqBSK. Oblikovalec Federico Ciccarese pričakuje, da bo pametna ročna ura Apple iWatch opremljena z upognjenim zaslonom na dotik in spletno kamero ter da bo na njej nameščen mobilni operacijski sistem iOS 7. Upajmo, da se bodo Applovi oblikovalci pri pripravi pametne ročne ure iWatch zgledovali po oblikovalcu Federicu Ciccareseju, saj so mnogi kritiki njegov koncept označili za izjemno uporabnega in oblikovno dovršenega.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku