Mrežna oprema
08.07.2009 09:21
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi gigabitni kartici ExpressCard na svetu

AT-2872SX/SC in AT-2872SX/LC ponujata gigabitne hitrosti etherneta in sta združljivi s protokolom IPv6.
AT-2872SX/SC in AT-2872SX/LC ponujata gigabitne hitrosti etherneta in sta združljivi s protokolom IPv6.

Podjetje DISS je sporočilo, da je Allied Telesis predstavil prvi gigabitni ehternetni kartici ExpressCard na svetu. AT-2872SX/SC in AT-2872SX/LC omogočata gigabitne hitrosti etherneta v 34-milimetrskem kartičnem formatu, ki se vse pogosteje pojavlja pri novi generaciji tankih prenosnih računalnikov.

Allied Telesis je vodilni ponudnik optičnih omrežnih kartic od časov kartic PCMCIA v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Prenosniki so danes veliko tanjši, od njih pa se zahtevajo vse večje zmogljivosti, zato je Allied Telesis razvil novo generacijo kartic. Format kartic AT-2872SX/SC in AT-2872SX/LC je prilagojen tankim ohišjem najnovejših računalnikov, poleg tega pa kartici omogočata gigabitni ethernet in podpirata protokol IPv6.

Kartici sta na voljo v različicah za optične priključke SC in LC, integriran imata tudi centraliziran sistem upravljanja napajanja, ki zmanjša porabo energije. Ta dele vezja napaja z manj energije ter tako prispeva k daljšemu delovanju baterije, ko kartica ni v uporabi.

Obe kartici sta primerni za najrazličnejše omrežne konfiguracije. Združljivost s protokoloma IPv4 in IPv6 zagotavlja, da sta primerni tudi za uporabo v vojaških in vladnih organizacijah, ki zahtevajo visoko stopnjo varnosti. Podpirata različne operacijske sisteme, kot so Windows 7, Windows Vista, Windows Vista 64 in Windows XP ter Linux 2.4 in Linux 2.6.

Kartici AT-2872SX/SC in AT-2872SX/LC bosta pri DISSU na voljo od avgusta 2009.

Vas zanima več iz te teme?
brezžični internet WiFi ojačevalci routerji

Prijavi napako v članku