Računalništvo, telefonija
25.06.2011 10:51

Deli z drugimi:

Share

Prvi Bluetooth/NFC mobilni zvočniki

Če ste se že od nekdaj jezili na šibke zvočnike vašega mobilnega telefona, je tukaj idealna rešitev !
Če ste se že od nekdaj jezili na šibke zvočnike vašega mobilnega telefona, je tukaj idealna rešitev !

Do seda je veljal prenos glasbe iz mobilnega telefona na brezžične zvočnike za dokaj zapleten proces. Morali smo naložiti posebno aplikacijo, »spariti« naše telefone z zvočniki in še-le potem smo lahko začeli poslušati glasbo. No, nič več ne bo tako kot je bilo.

Poleg predstavitve Nokijinih novih modelov pametnih telefonov in Symbian Anna nadgradnje, je namreč to finsko podjetje predstavilo tudi nove zvočnike poimenovane Nokia Play 360 Bluetooth, ki se povezujejo preko vajenega bluetooth modula. Zasnova zvočnikov je precej kompaktna, na voljo pa so v treh barvah, vključno z modro, belo in črno. Poleg povezljivosti peko modrega zoba, novi Nokijini zvočniki Play 360 ponujajo tudi povezavo kratkega dosega NFC, ki omogoča, da v nekaj sekundah zvočnike povežete z ostalimi NFC napravami. Za tem se vaša priljubljena glasba iz vašega mobilnega telefona ali kakšne podobne naprave enostavno pošlje na zvočnik. Če imate dva zvočnika, z lahkoto naredite tudi stereo sistem.

Če v hiši nimate nobene NFC naprave, lahko zvočnike zlahka povežete preko tehnologije Bluetooth. Zvočnik Nokia Play 360 ima notranjo baterijo, ki lahko traja tudi do 21 ur neprekinjenega predvajanja, polnimo jo pa lahko kar preko vgrajenega microUSB priključka. Zvočniki Nokia Play 360 bodo na prodajne police prihrumeli že v tretjem kvartalu tega leta, njihova cena pa se bo gibala nekje na 150 evrih.


Prijavi napako v članku