Televizorji
06.11.2014 14:57
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi androidni televizorji v Sloveniji

Philips je danes v hotelu Four Points by Sheraton Mons predstavil prve primerke »androidnih pametnikov«.
Prvi androidni televizorji v Sloveniji
Prvi androidni televizorji v Sloveniji

Philips, ki v Sloveniji še vedno orje ledino prvega med ponudniki televizorjev s svojim 36-odstotnim deležem domačega trga, je sporočil, da prodaja televizorjev letos stagnira. Dobra novica je, da dobiva Abilight, ki te dni beleži 10. obletnico, naslednika v obliki mini projektorjev, ki bodo sijali na hrbtni strani njihovih naprav. In najpomembneje, Philips se počasi, a vztrajno premika na platformo, ki jo že vse poznamo – Android. Od marca 2015 naj bi bili tako opremljeni vsi televizorji višjih serij, in sicer s sistemom Android L (tukaj predstavljeni so nenadgradljivi televizorji Jelly Bean).

Nagrajena Philipsova kakovost slike ekstremne ločljivosti (Ultra HD) prinaša osupljivo ločljivost, povečano zaznavanje globine, vrhunski kontrast, tekoče in naravno gibanje ter brezhibne podrobnosti. Več kot osem milijonov slikovnih pik in Philipsova edinstvena tehnologija za izboljšavo slike Ultra Resolution zagotavljajo, da nas slika povsem posrka v dogajanje, pri čemer kar pozabimo, da gledamo televizijo. Ne glede na izvorno kakovost slike algoritmi pretvorijo predvajane vsebine v ekstremno ločljivost in nam zagotovijo ostro sliko.

Televizorji, ki jih poganja sistem Android, ponujajo širok spekter vsebin, ki presegajo meje tradicionalnega televizorja. V brskalniku Chrome brskamo po vsebinah na spletu, trgovina Google Play pa nam ponuja dodatne igre in aplikacije, kot sta Facebook in Skype. V storitvi Cloud TV dostopamo do več kot sto najboljših mednarodnih kanalov, s pomočjo Cloud Explorerja pa se povežemo na naš račun Dropbox in preprosto izmenjavamo vsebine s prijatelji. Z Androidom in našo domišljijo zabavnim vsebinam ni konca.

9800 androidni televizor LED Ambilight 4K UHD

Philipsov vrhunski model televizorja serije 9809 vzame dih – zaradi več lastnosti. Osupljivo ostro ekstremno ločljivost zagotavlja tehnologija 1200Hz Perfect Motion Rate Ultra, ki poskrbi za popolnoma tekočo sliko tudi, kadar so vsebine hitre in razburljive, na primer ob igranju iger ali prizorih športnih dogodkov. Izjemno hitro brskanje po vsebinah omogoča procesor Hex Core, 4-stranska funkcija Ambilight ustvarja popolno vzdušje v prostoru, navdušuje pa tudi zunanjost televizorja z izpopolnjenimi linijami. Za dopolnjeno izkušnjo, ki se nesramežljivo primerja s kinematografskim doživetjem, pa je seriji dodan še brezžični globokotonec z močjo 50 vatov s prostorskim zvokom.

9100 androidni televizor Ambilight 4K UHD

S svojo dovršenostjo se lahko pohvali tudi televizor serije 9109. Neštete možnosti, ki jih omogoča sistem Android, dopolni vrhunska kakovost slike ekstremne ločljivosti s tehnologijo 1000Hz Perfect Motion Rate Ultra. Zaradi dvojnega sprejemnika lahko spremljamo dva kanala hkrati, pametno povezovanje pa zagotovi preprosto, zabavno izmenjavo ali preslikavo vsebin z drugih pametnih naprav. Ko k izjemno tankemu profilu televizorja in zaobljenemu stojalu Arc, ki ustvarjata lahek in odprt lok, dodamo še 4-stransko funkcijo Ambilight, dobimo občutek, da televizor lebdi v prostoru.

8800 androidni televizor Ambilight 4K UHD

Serijam z ostro sliko in neomejeno ponudbo vsebin s sistemom Android se pridružuje tudi model 8809, ki ima vgrajeno kamero Smart. Ta je sicer diskretno skrita v spodnjem delu televizorja in se pojavi le, ko jo potrebujemo za spletno klepetanje. 3-stranska funkcija Ambilight pa poskrbi za pristnejše doživljanje predvajanih vsebin in spočite oči.

Modeli televizorjev 4K z ekstremno ločljivostjo in sistemom Android so na voljo po priporočenih maloprodajnih cenah: 65PUS9809 (164 centimetrov): 4.999 evrov; 55PUS9109 (139 centimetrov): 2.499 evrov; 65PUS9109 (164 centimetrov): 3.699 evrov; 55PUS8809 (139 centimetrov): 2.299 evrov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več