Telefoni
05.05.2014 22:42
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve pristne fotografije Applovega mobilnika iPhone 6?

Pametni mobilni telefon iPhone 6 naj bi navduševal predvsem po oblikovni plati!
Pametni mobilni telefon iPhone 6 naj bi navduševal predvsem po oblikovni plati!

Ker naj bi bil Applov novi pametni mobilni telefon predstavljen že jeseni, se spletne špekulacije o njem pojavljajo kot za stavo. Našo pozornost pa so tokrat pritegnili zanesenjaki italijanskega spletnega portala macitynet.it saj trdijo, da so v roke prejeli delujoči prototip mobilnika iPhone 6. Ti so za nameček novost iz vseh zornih kotov primerjali s trenutno različico iPhone 5S in posneli tako fotografije kot videoposnetek.

Če gre tu dejansko za prve pristne fotografije Applovega mobilnika iPhone 6, bo novost ponovno opremljena z zaobljenimi robovi in bo opazno tanjša v primerjavi z zdajšnjim modelom iPhone 5S. Reži za popolneje in slušalke sta postavljeni na dnu naprave, pri čemer naj bi slednje lahko uporabili celo za merjenje srčnega utripa in krvnega tlaka. Zanesenjaki italijanskega spletnega portala macitynet.it še zatrjujejo, da naj bi novinec za prikazovanje slik dejnasko uporabljal 4,7-palčni (11,9-centimetrski) zaslon ločljivosti kar 2.048 X 1.536 slikovnih točk oziroma 545 točk na palec. Gumb za vklop naj bi bil postavljen na desno stranico ohišje, prenovljena pa naj bi bila tudi gumba za višanje in nižanje glasnosti.

Preostale govorice o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 6 ostajajo enake. Novost naj bi bila po vsej verjetnosti opremljena še s 4-jedrnim procesorjem A8 frekvence 2,6 gigaherca in digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk ter da bo za preračunanih 72 evrov dražja.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku