Telefoni
22.01.2014 15:36

Deli z drugimi:

Share

Prva zaslonska slika supermobilnika Samsung Galaxy S5

Na pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S5 bo nameščen prenovljen grafični vmesnik TouchWiz, ki bo temeljil na osnovi »pravokotnikov«. Njegova največja prednost naj bi bila v zmožnosti sočasnega in preglednega prikaza vseh ključnih podatkov o enem uporabniku ali zadevi.
Grafični vmesnik mobilnika Samsung Galaxy S5 bo navduševal v vseh pogledih!
Grafični vmesnik mobilnika Samsung Galaxy S5 bo navduševal v vseh pogledih!

Ker bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S5 luč sveta ugledal v drugi polovici marca oziroma najkasneje v prvi polovici aprila, so zanesenjaki spletnega portala @evleaks poskrbeli za dodaten dvig temperature. Ti so namreč predstavili prvo zaslonsko sliko novosti, ki dejansko prikazuje grafično podobno novega grafičnega vmesnika TouchWiz. Novost temelji na osnovi »pravokotnikov«, njegova največja prednost pa je v zmožnosti sočasnega in preglednega prikaza vseh ključnih podatkov o enem uporabniku ali zadevi.

Spletne govorice o strojni opremi težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5 ostajajo nespremenjene. Novost bo na voljo v dveh različicah, in sicer s plastičnim in kovinskim ohišjem, pri čemer se bo maloprodajna cena cenejše inačice gibala okoli 650 evrov, dražje pa okoli 800 evrov. Mobilnik Samsung Galaxy S5 naj bi za prikazovanje slik uporabljal 5,25-palčni (13,3-centimetrski) zaslon AMOLED ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk (format 2K), zajemanju fotografij pa naj bi bil kos digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk. Tu seveda ne gre spregledati še spletne kamere ločljivosti dveh milijonov točk in baterije kapacitete 4.000 miliamperskih ur.

Na vgrajenem pomnilniku mobilnika Samsung Galaxy S5 bo po vsej verjetnosti nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat, preračunavanju podatkov pa bo kos 64-bitni procesor družine Exynos ali 32-bitni Snapdragon 805 s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4. Šibkejša inačica bo kakopak ponujala še možnost povezave v mobilna omrežja 4G/LTE. Novost naj bi bila za nameček še nekoliko kompaktnejša v primerjavi z mobilnikom Galaxy S4 in naj bi bila opremljena z naprednejšimi funkcijami.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku