Tipkovnice in miške
12.11.2010 08:47

Deli z drugimi:

Share

Prva računalniška miška Bluetooth 3.0

Laserske računalniške miške Elecom družine »M-BT6BL Series«  so pisane na kožo novejšim prenosnikom.
Laserske računalniške miške Elecom družine »M-BT6BL Series« so pisane na kožo novejšim prenosnikom.

Prenosne naprave, združljive z brezžično tehnologijo Bluetooth 3.0, so se na trgu pojavile šele pred kratkim. Ker med njimi prevladujejo prenosni in žepni računalniki, so inženirji podjetja Elecom zanje pripravili nadvse zanimivo družino računalniških mišk. Te so namreč kot prve združljive z brezžično tehnologijo Bluetooth 3.0, ki zagotavlja prenose podatkov s hitrostjo do 24 megabajtov na sekundo.

Inženirji podjetja Elecom so se za novo modrozobo povezavo odločili iz razloga, ker je ta pisana na kožo priključevanju naprav z veliko dinamiko priklapljanja. Laserske računalniške miške Elecom družine »M-BT6BL Series« merijo le 74 x 52 x 33 milimetrov in tehtajo dobrih 40 gramov. Za napajanje skrbita dve bateriji velikosti AAA. V novincih je vgrajeno optično tipalo ločljivosti 1.600 točk na palec. Po potrebi lahko ločljivost zmanjšamo na 800 točk na palec.

Laserske računalniške miške Elecom družine »M-BT6BL Series« z brezžično tehnologijo Bluetooth 3.0 bodo kmalu naprodaj na Japonskem. Zanje bo potrebno trgovcem odšteti okoli preračunanih 38 evrov. Na Staro celino naj bi prispele najkasneje do konca leta.

Vas zanima več iz te teme?
miške za računalnik

Prijavi napako v članku