Spletni brskalniki
25.11.2009 14:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva Opera z vgrajeno storitvijo Unite

Opera 10 je povsem konkurenčna vodilnim spletnim brskalnikom.
Opera 10 je povsem konkurenčna vodilnim spletnim brskalnikom.

Podjetje Opera Software je najavilo razpoložljivost nove različice spletnega brskalnika Opera (različica 10.10), ki se lahko kot prva pobaha z vgrajeno nadvse zanimivo spletno storitvijo Opera Unite. S pomočjo slednje lahko namreč tako rekoč vsak osebni računalnik na hiter in enostaven način »preobrazimo« v storitveni ali datotečni strežnik.

Pri novi storitvi gre dejansko za oddaljeni spletni strežnik, ki uporabnikom in razvijalcem omogoča uporabo standardov HTML, CSS in JavaScript z namenom priprave bogate palete lastnih storitev in aplikacij. Storitev računalničarjem omogoča enostavno deljenje fotografij, izmenjavo datotek, neposredno sporočanje, spletno deljenje večpredstavnostnih vsebin, izmenjavo kratkih zapisov in še bi lahko naštevali.

Novost s svojo ponudbo pravzaprav predstavlja odlično alternativo računalništvu iz oblaka (cloud computing), saj jo lahko poganjamo na tako rekoč vsakem računalniškem sistemu, ki zmore poganjati Opero 10. Novi spletni brskalnik je brezplačno na voljo na spletni strani http://skrci.me/Opera in sicer za operacijske sisteme Windows, OSX, FreeBSD, Solaris in Linux.

Vas zanima več iz te teme?
Opera brskalnik

Prijavi napako v članku