Računalništvo, telefonija
08.01.2019 14:27

Deli z drugimi:

Share

Prva očala za zajem 360 stopinjskih videoposnetkov

Pametna očala Orbi Prime kot prva omogočajo zajem 360 stopinjskih videoposnetkov brez potrebe po uporabi rok.
Pametna očala Orbi Prime kot prva omogočajo zajem 360 stopinjskih videoposnetkov brez potrebe po uporabi rok.

Udeleženci letošnjega potrošniškega sejma CES 2019 so bili več kot navdušeni nad posebnimi pametnimi očali podjetja Orbi, saj lahko z njimi zajemamo odlične videoposnetke. Tu namreč gre za prva pametna očala, ki omogočajo zajem 360 stopinjskih videoposnetkov brez potrebe po uporabi rok. Novost je namreč opremljena s kar štirimi digitalnimi kamrami, ki so postavljeni na sprednjo stran okvirja očal.

V notranjost inovativnih očal Orbi Prime so inženirji vgradili procesor Milbeaut SC2000, ki lahko brez težav sočasno upravlja s kar štirimi različnimi videoposnetki. V navezi s patentirano tehnologijo za obdelavo videoposnetkov Socionext, pa lahko omenjeni procesor nudi optimalno razmerje med kakovostjo slik in nizko porabo električne energije. Tehnologija ImmerVision Enables 2.0 poskrbi za kalibracijo videokamer in njihovo stabilizacijo, medtem ko je tehnologija Primax Electronics inženirjem omogočila izdelavo zelo kakovostnega izdelka nadvse omejenih dimenzij.

Na letošnjem potrošniškem sejmu CES 2019 so uporabniki lahko občudovali drugo različico pametnih očal Orbi Prime, ki so vodotesna. Poleg tega podjetje že preizkuša nove rešitve, ki jih bo mogoče uporabiti celo na zaščitnih čeladah.


Prijavi napako v članku