Računalništvo, telefonija
01.10.2020 06:06
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prozorni televizor Xiaomi že v prodaji, a ni poceni

Inovativni pametni televizor Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition je pravi posebnež.
Inovativni pametni televizor Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition je pravi posebnež.

Izdelki podjetja Xiaomi postajajo vse bolj inovativni. To drži tudi za njihov novi pametni televizor, ki bo očaral vsakega ljubitelja čistega oblikovanja. Novost namreč nima roba zaslona in je, ko je izklopljena, popolnoma prozorna. Ob vklopu se prikaže slika, ki na videz visi v zraku.

Inovativni televizor Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition ima namesto plošče z osvetlitvijo, celotno elektroniko postavljeno v kompaktnem stojalu, kar pomeni, da je zaslon OLED neodvisen in s tem prozoren. Novost slike prikazuje z matriko velikosti 139,7-centimetrov oziroma 55-palcev in se lahko pohvali s kontrastnim razmerjem 150.000 proti 1 in 10-bitno ploščo OLED, ki lahko prikaže do 1,07 milijard barv s podporo za 93-odstotno barvno paleto (DCI-P3). Frekvenca osveževanja znaša 120 hercev. Celoto zaključuje zmogljiv mobilni procesor MediaTek 9650 in namenski operacijski sistem.

Pametni televizor Mi TV LUX Transparent Edition je podjetje Xiaomi nedavno ponudilo v prodajo, trenutno pa ga je mogoče kupiti le na izbranih trgih. Novost pričakovano ni poceni. Za nakup prvega prozornega televizorja podjetje Xiaomi namreč zahteva preračunanih 6.170 evrov.


Prijavi napako v članku