Računalništvo, telefonija
27.04.2019 12:01

Deli z drugimi:

Share

Projektorji in zasloni s kristalno jasno sliko

.. Naj gre za sejno sobo, veliko dvorano ali učilnico, projektorji in profesionalni zasloni so danes nepogrešljiv del vsakega sestanka ali predavanja, pa tudi marsikatere izložbe ..
Projektorji in zasloni s kristalno jasno sliko
Projektorji in zasloni s kristalno jasno sliko

S profesionalnim zaslonom ali projektorjem bo vsak sestanek (ali predavanje) bolj zanimiv in tudi bolj razumljiv. Je pa tudi super način za pritegnitev pozornost mimoidočih v izložbi ali potrošnikov v trgovini. Naj gre za zaslon ali projektor, pomembno je, da je naprava enostavna za uporabo, da je slika ostra in svetla, saj le tako sporočilo doseže svoj namen.

NEC s tehnologijo in strokovnim znanjem ustvarja družbo prihodnosti. Tesno sodelujejo s partnerji in strankami po vsem svetu in skrbijo, da je vsak izdelek prilagojen njihovim potrebam. Njihove inovativne rešitve skrbijo za varnost, zadovoljstvo in večjo učinkovitost uporabnikov.

PX1005QL laserski projektor

PX serija NEC projektorjev sodi med zmogljivejše projektorje za profesionalno rabo. Katere so bistvene prednosti projektorja PX1005QL? Prva je 4K UHD ločljivost (3840x 2160), da vam ne bo ušla prav nobena podrobnost. Tehnologija zagotavlja dolgo življenjsko dobo in skoraj nič vzdrževanja, tako so tudi stroški lastništva tega projektorja izredno nizki. V življenjski dobi tega projektorja lahko pozabite celo na menjavo panelov in filtrov. Prav tako projektorjem družine PX do živega ne bosta prišla prah in umazanija. Projektor PX1005QL omogoča visoke nivoje svetlosti. 10.000 ANSI lumnov zagotavlja sliko izredne kakovosti.

Sposobni so dinamične prilagoditve črne barve, imajo širok razpon prilagoditve svetlosti od 20 do 100 odstotkov ter način konstantne svetlosti za stalno svetlobno moč. NEC za izdelek jamči 20.000 delovnih ur.

Je projektor, ki svojo nalogo odlično opravi v sejnih dvoranah, izobraževalnih ustanovah, pa tudi v manjših prostorih ali za projiciranje slike na prodajnih mestih. Povezljivost mu med drugim zagotavljajo številni vhodi: štiri 3G SDI vhode, dva DisplayPort vhoda, HDBaseT, dva HDMI, USB tipaA, OPS reža …

PX1005QL je izredno enostaven in brez omejitev, tudi za samo namestitev. 360 stopinjska namestitev nudi neskončne možnosti. Glede na potrebe lahko uporabnik nanj namesti tudi več različnih objektivov. Sliko lahko, kadar želite, nastavite na položaj “pokrajina” (ležeče) ali “portret” (pokončno), pod katerimkoli kotom. Omogoča tudi hitro in enostavno nastavitev večjega števila zaslonov. Programska oprema NEC GCT zagotavlja popolno projekcijo tudi na katerikoli ukrivljen zaslon.

NEC zasloni serija E 7. generacije

E serija NEC zaslonov trg napada s petimi zasloni diagonal od 32 do 65 palcev (od 81,28 do 165,1 centimetra). Ti UHD zasloni so namenjeni predvsem konferenčnim dvoranam. Zasloni različnih velikosti so najbolj primerni za od 4 (najmanjši) do 15 udeležencev (največji). Prav tako so najbolj primerni za oddaljenost udeležencev do 30 metrov od zaslona.

S katerimkoli video vhodom na zaslonu lahko povežete svoj prenosni računalnik. Kadar naprava nanj ni povezana, gre zaslon samodejno v način “standby”. Pri podjetju NEC jim je namreč mar za vas, pa tudi za varčnost in okoljski vidik.

Na tej točki je treba omeniti tudi, da imajo zasloni možnost samodejnega zagona s časovnim razporedom. To je kot nalašč za maloprodajna okolja, ko se mora zaslon ob določenih urah prebuditi, ob določenih urah pa ni nobene potrebe po predvajanju vsebine.

Več kodekov za izvorno predvajanje vsebine UHD bo marsikaj poenostavilo. Tudi upravljanje teh zaslonov je uporabniško enostavno. Čista struktura in moderno oblikovanje sta samo še pika na i, ki te prepriča.

Podobno kot pri zgoraj omenjenem projektorju, se tudi zasloni serije E sedme generacije lahko poleg ležečega načina postavijo pokončno oziroma v portreten način.

NEC bo prisoten tudi na NT konferenci, ki bo letos potekala od 21. do 23. maja. Na dogodku bo prisoten tudi predstavnik podjetja, ki bo na voljo za kakršna koli vprašanja.

Več najdete na http://www.acord-92.si/ (P.R.)


Prijavi napako v članku