Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Projektorji
11.11.2022 11:27

Deli z drugimi:

Share

Projektor ali televizor? Na čem boste gledali svetovno nogometno prvenstvo?

Letos je bil šport zelo radodaren. Spremljali smo lahko slovenske košarkarje in odbojkaše na pohodu za medaljami.

Ste jih uspeli ujeti v živo? Ja? Potem spadate med srečneže, ki jim je uspelo dobiti zlata vredne vstopnice. Ostali smo si morali doma ustvariti enako vzdušje, seveda ob dobri družbi prijateljev. V veliki meri nam to ni uspelo. Naši televizorji se enostavno ne morejo kosati z atmosfero polnega stadiona ali športne dvorane. Roko na srce, ni naprave, ki bi lahko poustvarila občutek 20.000 glave množice, ki skupaj v en glas vzklika »Slovenija«. Lahko pa se temu približamo.

Rešitev niso več tisoč evrov vredni (OLED, Q-LED) televizorji in profesionalni zvočni sistemi, vsaj ne za navadne smrtnike. Preden se začne največji športni dogodek na svetu – nogometno svetovno prvenstvo – imate čas, da tako kot mi nadgradite svoj multimedijski kotiček. Kako? Osebno se spogledujemo z zmogljivimi, a še vedno cenovno dostopnimi projektorji za domačo rabo. Seznam kandidatov smo zožili na projektor Epson EB-FH52, ki je cenovno in funkcionalno naravnan za večino uporabnikov. Izbrali pa smo še dva »flagship« projektorja Epson LS500 in LS800 za tiste, ki ne poznajo dna v svoji denarnici.

Flagship Epson projektorji z brezmejno zmogljivostjo

Projektorja LS500 in LS800 sta vzorčna primera tehnološke moči podjetja Epson. Če želite najboljšo projektno tehnologijo, boste izbrali enega izmed njiju. 4K UHD ločljivost pri 150-palčni diagonali, svetilnost 4.000 lumnov, vgrajeni operacijski sistem Android TV, neverjetni Yamaha zvočniki, ki oddajajo profesionalen zvok, odlični ultraširoki vidni kot (178°) in še vse ostale multimedijske dobrote, za katere niti vedeli niste, da obstajajo.

Epson EB-FH52: ultimativna medijska izkušnja

Projektor Epson EB-FH52 je pravi kameleon. Če ste poslovni uporabnik, ga boste brez težav uporabljali v sejnih sobah za predstavitve in sestanke. Vodite kavarno in se zavedate, da vam lahko dober zunanji multimedijski sistem lahko privabi dodatne stranke? Epson FH52 lahko namestite na strop, na varnem pred razposajenimi navijači, ki bodo uživali v kristalno jasni sliki, medtem ko njihov najljubši igralec zabija gole.

Kot rečeno, gre za pravi kameleon med projektorji. Najbolje pa se počuti doma, bodisi v dnevni sobi, spalnici ali pa na terasi pod zvezdami. Skrivnost njegovega izvrstnega prilagajanja se skriva v kompaktni zasnovi in notranji strojni opremi.

Kako razločite med dobrimi in slabimi projektorji? Svetilnost, zvok, hitrost osveževanja in uporabniška izkušanja. To so štirje glavni parametri, ki odločajo, ali boste uživali v nogometni tekmi ali pa boste napenjali oči in ušesa ter morebiti zgrešili najbolj pomembne trenutke.

Projektor Epson EB-FH52 na srečo spada v prvo skupino. Začnimo pri svetilnosti, ki lahko doseže impresivnih 4.000 lumnov. Za primerjavo, za domačo rabo pri povprečni ambientalni svetlobi zadošča projektor s 1.500 in do 2.500 lumnov. Bolj osvetljeni in večji prostori, na primer konferenčne sobe, zahtevajo še več. Še bolj pomembno pa je, da Epson FH52 po zaslugi sistema 3LCD to svetilnost doseže pri vseh RGB barvah, vključno z belo, ki je običajno problematična za klasične projektorje. Filmologi bodo veseli razmerja stranic 16 : 9, idealno za gledanje filmov in serij. Po odsluženih 12.000 delovnih ur lahko kar doma zamenjate lečo.

Epson projektor je zasnovan za diagonale od 30 do 300 palcev, pri katerih slika vedno obdrži FullHD ločljivost in zmožnost prikazovanja več kot milijardo barv. Zasluge gredo predvsem optični povečavi, prilagodljivemu ostrenju in trapeznemu postavku za postavljanje projektorja v najboljši možni položaj. Vsi, še najbolj pa igričarji, bodo veseli visoke hitrosti osveževanja 240 Hz in nizkih zakasnitvenih časov. Za piko na i ambientalnemu vzdušju poskrbijo 16 W zvočniki, ki bodo napolnili vsak prostor z bogatim zvokom. Zvok pa lahko poljubno nadgradite z zunanjim zvočnim sistemom. Poleg klasičnih priključkov HDMI, VGA in USB je na voljo še sistem Miracast za brezžično povezovanje do dveh pametnih naprav hkrati.

Do začetka največjega športnega spektakla imate še dobrih 14 dni. Obiščite spletno stran www.epson.si in izberite sebi primeren projektor, ki vam bo pričaral magično izkušnjo, ki ste si jo vedno želeli. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več