Računalništvo, telefonija
31.01.2016 11:50

Deli z drugimi:

Share

Projekcija občutljiva na dotik!

Interaktivna serija projektorjev Optoma 320 je občutljiva na dotik.
Projekcija občutljiva na dotik!
Projekcija občutljiva na dotik!

Na trgu projektorjev velja huda konkurenca in posledično so proizvajalci prisiljeni vedno znova predsaviti inovativne rešitve. V tem trenutku se na eni strani največ novosti nanaša na delovanje projektorjev, ki so vedno bolj vzdržljivi in porabijo manj energije, na drugi strani pa projektorji, s katerimi se lažje upravlja, so manjši in s tem bolj mobilni.

Posledično to pomeni pomanjkanje projekcijskih inovacij na drugih področij, kot je projekcija občutljiva na dotik. V to kategorijo spadajo Optoma projektorji serije 320, katerih glavna značilnost je možnost upravljanja s projecirano vsebino neposrendo na sami projekciji, kar jim omogoča večtočkovna tehnologija TouchBeam. Najbolj očitna prednost je možnost sočasnega upravljanja zaslona večih uporabnikov hkrati, brez rabe namenskega pisala. TouchBeam tehnologija torej spremeni platno v interaktiven zaslon, kot smo to vajeni iz pametnih telefonov, kar drastično izboljša učinkovitost predstavitev in poveča možnosti interakcije z vsebino.

Z novo serijo 320 enostavno rišemo, dodajamo opombe, hitro povečamo ali pomanjpšamo slike ali jih zavrtimo, vse to s prsti neposredno na projekcijskem platnu. Možno je celo odpiranje datotek in brskanje po spletu, vse to brez rabe računalnika.


Poleg omenjene projekcije, ki je občutljiva na dotik, pa se Optomini projektorji pohvalijo z možnostjo projekcije 100-palčnega zaslona iz le 55-centimetrske oddaljenosti, ki je namenjena interaktivnim tablam in projekciji tam kjer ni dovolj prosotra za projektor z klasično lečo. To vsekakor pomeni konec nadležnih senc posameznikov, ki se nenadoma pojavijo med projektorjem in projekcijo vsebine na stenski površini.

Optomina serija projektorjev 320 se bo najbolj podala poslovnim uporabnikom ter izobraževalnim ustanovam. Pri slednjih se kot dodatna uporabnost izkaže tudi možnost projekcije 3D elementov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LESTRA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LESTRA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LESTRA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku