Življenjski slog
24.06.2022 11:26
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Programi Informatika v sodobni družbi ter Računalništvo in spletne tehnologije z novimi diplomanti

V torek, 21. junija 2022, je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu potekala svečana podelitev diplom, priznanj in promocija doktorja znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).
Diplomanti FIŠ. Foto: Luka Rifelj
Diplomanti FIŠ. Foto: Luka Rifelj

Diplomske listine je prejelo 46 diplomantov dodiplomskih in podiplomskih programov Informatika v sodobni družbi ter Računalništvo in spletne tehnologije. Promoviran je bil tudi nov doktor znanosti Miljenko Hajnić.

Diplomante je nagovoril dekan prof. dr. Matej Makarovič, ki je poudaril pomen vseživljenjskega učenja in jih spodbudil k odličnosti na vseh področjih. »Delodajalci več kot upravičeno pričakujejo sposobnost hitrega dojemanja, ustvarjalnih rešitev, iskanja sinergij s sodelavci, visoko pripravljenost in motiviranost za učenje ter takojšnje prilagajanje na nove situacije. Ne le znanje, temveč tudi načini razmišljanja, ki ste jih tekom študija pridobili, bodo bistveno prispevali k tem sposobnostim, ki so za sedanjost in prihodnost ključne,« je zbranim povedal dekan, spodbudil pa jih je tudi za samostojno podjetniško pot.

Zbrane je nagovoril dekan FIŠ, prof. dr. Matej Makarovič. Foto: Luka Rifelj

Slavnostni govorec dr. Albert Zorko je skupaj z diplomanti obudil spomin na njihovo izobraževalno pot na fakulteti: »Na pot ne odhajate praznih rok. Oboroženi ste z znanjem iz različnih področij, kar vam bo v svetu polnem izzivov še kako prav prišlo.« Nove karierne priložnosti bodo lahko iskali v podjetjih kjer zajemajo in obdelujejo velike količine podatkov, kot razvijalci programske opreme, v digitalnih agencijah za razvoj spletnih strani in aplikacij, v podjetjih, ki povezujejo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo in družbo ter v raziskovalnih in znanstvenih inštitucijah.

Dogodek so sklenili s podelitvijo priznanj FIŠ. Izr. prof. dr. Borut Lužar je prejel priznanje za dosežke na izobraževalnem področju, prof. dr. Boris Podobnik priznanje za dosežke na raziskovalnem področju, dekan prof. dr. Matej Makarovič priznanje za dosežke pri vodenju fakultete, strokovni sodelavki Marjeta Grahek in Anja Dular priznanje za prispevek k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete, Tomaž Jakša in Miha Lukšič priznanje za najboljše zaključno delo na dodiplomskem oz. podiplomskem študijskem programu, Matej Vovko pa priznanje za najuspešnejšega študenta na podiplomskem študijskem programu.

Prejemniki priznanj. Foto: Luka Rifelj

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Za več informacij so vam na voljo pri FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več