Računalništvo, telefonija
15.05.2019 08:23

Deli z drugimi:

Share

Prodajni avtomat tudi za pametne mobilne telefone

Prodajni avtomat za pametne mobilne telefone Xiaomi Mi Express Kiosk se je uporabnikom storitev mobilne telefonije takoj prikupil.
Prodajni avtomat za pametne mobilne telefone Xiaomi Mi Express Kiosk se je uporabnikom storitev mobilne telefonije takoj prikupil.

Pametne mobilne telefone danes uporabljamo na vsakem koraku, saj ni opravila, ki ga ne bi zmogli. Ti nam namreč omogočajo, da klepetamo s prijatelji, urejamo službene dokumente, dostopamo do oddaljenih računalnikov, igramo igre, uživamo v videoposnetkih, beremo novice, z njimi fotografiramo in snemamo ter opravljamo še mnogo drugih stvari. Ker danes brez pametnega mobilnega telefona enostavno ne moremo več, so se pri podjetju Xiaomi odločili za nekoliko nenavadno potezo. Ti so namreč v Indiji postavili prvi prodajni avtomat, kjer je mogoče kupiti njegove izdelke.

Na prodajnih avtomatih Mi Express Kiosk lahko kupimo tako številne pametne mobilne telefone podjetja Xiaomi kot raznovrstne dodatke zanje. Novost v praksi deluje kot povsem običajen prodajni avtomat. To pomeni, da v avtomat vstavimo ustrezno vsoto denarja in izberemo želen izdelek, tega pa »poberemo« na dnu avtomata, kjer se nahaja predal z vrati. Nakup poteka prek namenskega zaslona na dotik, uporabniki pa izbran izdelek lahko plačajo bodisi z gotovino bodisi s kreditnimi ali klasičnimi debetnimi karticami.

Prodajni avtomat Mi Express Kiosk podjetja Xiaomi za pametne mobilne telefone in pripomočke zanje se trenutno nahaja le v indijskem mestu Bangalore. Zaradi velike priljubljenosti novosti pa podjetje Xiaomi že načrtuje, da bo v prihodnje tovrstno ponudbo razširilo na železniške postaje, tehnološke parke, letališča in nakupovalna središča ter v druge države širom sveta.


Prijavi napako v članku