Računalništvo, telefonija
27.10.2016 14:12
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prodaja telefonov iPhone zaradi pomankanja inovativnosti v prostem padu!

Slaba prodaja telefonov iPhone je neposredno vplivala na slabe finančne rezultate podjetja Apple!
Slaba prodaja telefonov iPhone je neposredno vplivala na slabe finančne rezultate podjetja Apple!

Podjetje Apple je najavilo poslovne rezultate za zadnje četrtletje letošnjega leta, ki pa ne izgledajo dobro, saj prihodki že tretje četrtletje zapored upadajo. Računalniški gigant je zabeležil prihodke v višini preračunanih 43,1 milijarde evrov, kar pa je devet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Manjši prihodki so seveda posledica manjšega povpraševanja po Applovih izdelkih, kar mnogi seveda pripisujejo pomanjkanju inovativnosti.

Podjetju Apple je v zadnjem finančnem četrtletju letošnjega leta uspelo prodati 45,5 milijonov pametnih mobilnih telefonov iPhone, 9,3 milijonov tabličnih računalnikov iPad in 4,9 milijonov računalniških sistemov Mac. V primerjavi z lanskim letom se je prodaja telefonov iPhone zmanjšala za 5,2 odstotkov, šest odstotkov za tablične računalnike iPad in kar zavidljivih 14 odstotkov za osebne računalnike Mac. Slednje sicer ne presenečam saj je podjetje Apple letos posodobilo le en model iz družine osebnih računalnikov Mac.

Podjetju Apple gre slabo tudi pri prodaji ostalih izdelkov in storitev. Podjetje je namreč z njimi v zadnjem četrtletju letošnjega leta zaslužilo »le« dve milijardi evrov, kar pa je za kar 21 odstotkov manj v primerjavi z enakim obdobjem lani. Analitiki so si tu enotni. Če podjetje Apple ne bo vložilo več truda in inovativnosti v pripravo svojih izdelkov, bodo prihodki še naprej padali, nezadovoljni kupci pa bodo odhajali k konkurenci.


Prijavi napako v članku