Telefoni
25.11.2014 09:16

Deli z drugimi:

Share

Prodaja Samsunga Galaxy S5 pod vsemi pričakovanji!

Prodaja mobilnikov Samsung Galaxy S5 je za skoraj polovico manjša od pričakovanj.
Prodaja mobilnikov Samsung Galaxy S5 je za skoraj polovico manjša od pričakovanj.

Pametni mobilni telefon Galaxy S5 podjetja Samsung je na začetku prodaje dobesedno obnorel kupce širom sveta, saj je povpraševanje po njem preseglo tudi najbolj optimistične napovedi. V prvem dnevu je namreč južnokorejskemu gigantu uspelo prodati kar 30 odstotkov več mobilnikov S5 v primerjavi s prvim dnem prodaje njegovega predhodnika S4. Čeprav je južnokorejskemu gigantu samo v drugem četrtletju letos uspelo prodati že 20 milijonov naprav, je povpraševanje po novosti v mesecu juniju letos močno upadlo in še naprej upada. Napovedi za prihodnje so še bolj črne, saj je na trgu vedno več naprav, ki se lahko v vseh pogledih brez težav kosajo z mobilnikom Galaxy S5.

Pri časopisni hiši Wall Street Journal celo zatrjujejo, da je prodaja pametnih mobilnih telefono Samsung Galaxy S5 celo 40 odstotkov nižja od pričakovanj. Najslabše se je novost obnesla na kitajskem trgu, saj je prodaja novincev v primerjavi s predhodnikom kar za polovico nižja. Ker obeti za prihodnje prav tako niso rožnati, bo podjetje Samsung svojo srečo poskušalo s pripravo precej kakovostnejšega prehodnika, ki naj bi bil že januarja prihodnjega leta naprodaj z oznako Galaxy S6.

O prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S6 je trenutno bolj kot ne znanega zelo malo. Novost naj bi bila bila na voljo v dveh različicah, pri čemer naj bi bila prva opremljena z osem jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 810, druga pa z osem jedrnim procesorjem Exynos 7420. Velikost zaslona še ni bila razkrita, pričakuje pa se, da bo njegova ločljivost znašala 2.560 x 1,440 slikovnih točk. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo fotoaparat ločljivosti bodisi 16 milijonov bodisi 20 milijonov slikovnih točk, za opravljanje spletnih konferenc pa naj bi bila na voljo spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S6 naj bi za shranjevanje podatkov ponujal do 128 gigabajtov prostora, za shranjevanje vmesnih izračunov pa naj bi bilo na voljo vsaj tri gigabajte sistemskega pomnilnika.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku