Računalništvo, telefonija
11.04.2005 10:37

Deli z drugimi:

Share

Priročnik Pisanje.com

SiOL je sozaložnik priročnika z naslovom Pisanje.com, ki pomaga do boljših besedil na spletu. Nekaj izvodov knjige se je podjetje odločilo podariti multmedijskim centrom po Sloveniji, ki imajo pomembno vlogo predvsem pri spodbujanju mladih, pa tudi lokalnih skupnosti za vključevanje v sodobne informacijske tokove.

Priročnik Pisanje.com predstavi 30 praktičnih navodil za spletno pisanje in uredništvo projektov. Za boljše razumevanje so navodila orisana s primeri iz slovenske prakse, dopolnjuje jih tudi uvod, ki bralca pouči o metodologiji postavitve spletnega mesta, njegovih uporabnikih ter orodjih, s katerimi si lahko projektna skupina pomaga. Namenjen je vsem vpletenim v nastajanje in objavljanje besedil na spletu, še posebej pa njihovim avtorjem, urednikom in spletnim založnikom. Priročnik je pomemben element v razvoju slovenskega spletnega prostora in njegove stroke, saj je prva praktična literatura v slovenščini na tem področju in izhaja v celoti iz slovenske prakse. Avtorja knjige sta Vuk Ćosić in Duška Mervar.

V podjetju SiOL smo se odločili, da nekaj izvodov knjige podarimo slovenskim multimedijskim centrom, ki so postali nepogrešljiv člen v razvoju sodobne informacijske družbe. Njihov doprinos se odraža na znanju in zavedanju mladih o tem, kaj jim sodobna tehnologija omogoča, nepogrešljivi so tudi za širšo lokalno skupnost, v kateri delujejo. Pakete knjig smo prvim predstavnikom že izročili 7. aprila 2005 na dogodku v ljubljanskem multimedijskem centru Kiberpipa.

Knjiga je začetek projekta, katerega glavni namen je funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora. Prizadevanja se nadaljujejo še v širši sestavi prav na spletu. Na naslovu www.pisanje.com je zaživel blog (t.i. spletni dnevnik), ki ga bo animiralo nekaj ključnih avtorjev na temo pisanja za splet.


Prijavi napako v članku