Namizni računalniki
14.04.2013 06:04

Deli z drugimi:

Share

Pripravite se na računalnike iMac z ekstremno hitro povezavo Wi-Fi

Ker so programerji v poskusni različici prihajajočega operacijskega sistema MacOS X 10.8.4 Mountain Lion odkrili podporo za brezžično povezavo standarda 802.11ac, bi lahko bili z njo opremljeni že novi računalniki iMac. Ta bi uporabnikom omogočila prenos podatkov s hitrostjo do 1,3 gigabajte na sekundo.
Hitra brezžična povezava bo kot nalašč za prenašanje večjih podatkov in visokoločljivih večpredstavnostnih vsebin.
Hitra brezžična povezava bo kot nalašč za prenašanje večjih podatkov in visokoločljivih večpredstavnostnih vsebin.

Nova generacija Applovih namiznih računalnikov iMac bo po vsej verjetnosti opremljena z ekstremno hitro brezžično povezavo Wi-Fi. Tu bo šlo za povezavo standarda 802.11ac, ki omogoča prenos podatkov s teoretično hitrostjo do 1,3 gigabajte na sekundo. Programerji so namreč podporo za gigabitno brezžično povezavo odkrili v poskusni različici prihajajočega operacijskega sistema MacOS X 10.8.4 Mountain Lion. Ker podpore za standard 802.11ac v zdajšnji različici operacijskega sistema MacOS X ni kaže le na to, da Applovi inženirji pri pripravi nove družine računalnikov iMac resno razmišljajo o tej možnosti.

Podporo za gigabitno brezžično povezavo bo v računalniških sistemih iMac po vsej verjetnosti zagotavljal krmilnik podjetja Boradcom, s katerim Apple poslovno sodeluje že vrsto let. Ker bodo novi računalniki iMac podjetja iz Cupertina naprodaj že čez nekaj mesecev še ni povsem jasno, ali bo tehnologija ekstremne hitre brezžične povezave že dovolj »zrela« za vsakdanjo uporabo. Ker pa se na trgu že da kupiti usmerjevalnike s podporo brezžičnemu standardu 802.11ac, poznavalci ne vidijo ovir, zakaj Apple ne bi nove računalnike iMac opremil s hitro povezavo Wi-Fi.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku