Telefoni
25.08.2011 06:28
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja iPhone 4 za vsak žep

Pri nas naj bi bilo potrebno za cenejši pametni mobilnik iPhone 4 odšteti okoli 150 evrov.
Pri nas naj bi bilo potrebno za cenejši pametni mobilnik iPhone 4 odšteti okoli 150 evrov.

Številne raziskave so pokazale, da bi priljubljeni Applov mobilnik kupilo še več ljudi, če bi bil cenovno dostopnejši. Kot vse kaže, bomo občutno cenejši mobilnik Apple iPhone 4 dobili že na letošnji septembrski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Ta bo predstavljen skupaj z mobilnikom iPhone 5.

Kot vse kaže, bo cenejši mobilnik Apple iPhone 4 opremljen z vgrajenim pomnilnikom kapacitete osem gigabajtov. Razširitev s pomnilniško kartico ne bo mogoča. Ker bo novinec opremljen z mobilnim operacijskim sistemom iOS 5, bo uporabnikom na voljo spletna storitev iCloud. Ta bo poskrbela za deljenje slik, kontaktov, koledarjev, elektronke pošte in drugih podatkov med različnimi napravami, vključno z osebnimi in prenosnimi računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows. Za storitev bo letno potrebno odšteti zgolj preračunanih 17 evrov.

Za nakup cenejšega mobilnika Apple iPhone 4 naj bi bilo potrebno trgovcem onkraj luže odšteti preračunanih 105 evrov. Zaradi nizke maloprodajne cene se mnogi že sprašujejo, kaj bodo inženirji podjetja iz Cupertina poleg dodatne količine vgrajenega pomnilnika, še »odstranili«. Zdajšnji model pa bo Apple nadomestil z mobilnikom iPhone 4S. Ta bo oblikovno zelo podoben zdajšnjemu modelu, pri čemer bo opremljen z nekoliko večjim zaslonom, boljšo obliko antene in digitalno kamero ločljivosti osem milijonov točk. Za preračunavanje podatkov naj bi bil zadolžen procesor A5.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku