Tablični računalniki
11.02.2013 14:38

Deli z drugimi:

Share

Prihaja iPad mini z zaslonom Retina

Podjetje AU Optronics je za novo različico miniaturnega tabličnega računalnika iPad mini že pričelo s pilotno izdelavo znatno kakovostnejšega zaslona. Ta bo ponujal izris slik z ločljivostjo kar zavidljivih 2.048 X 1.536 slikovnih točk in gostoto 324 točk na palec.
Tablični računalnik Apple iPad mini bo z novim zaslonom postal še uporabnejši!
Tablični računalnik Apple iPad mini bo z novim zaslonom postal še uporabnejši!

Uporabniki miniaturnega Applovega tabličnega računalnika iPad mini so že večkrat izrazili nezadovoljstvo nad uporabljenim zaslonom, saj ta ponuja ločljivost zgolj 1.024 x 768 slikovnih točk in gostoto komajda 162 točk na palec. Medtem ko je bil Apple pri pripravi novosti tako rekoč prisiljen v uporabo manj kakovostnega zaslona, saj je s tem ohranil združljivost z aplikacijami za tablico iPad 2, pri novi različici temu ne bo več tako. To zatrjujejo pri podjetju AU Optronics, ki je za novo različico miniaturnega tabličnega računalnika iPad mini že pričelo s pilotno izdelavo znatno kakovostnejšega zaslona.

Novi zaslon za prihajajočo Applovo tablico iPad mini bo po diagonali prav tako meril 7,9-palcev (20-centimetrov), le da bo ponujali izris kakovostnejših slik z ločljivostjo kar zavidljivih 2.048 X 1.536 slikovnih točk in gostoto prikaza slik 324 točk na palec. Nova Applova tablica bo torej opremljena celo s kakovostnejšim zaslonom, kot ga ima priljubljeni tablični računalnik iPad četrte generacije (264 točk na palec). Z uporabo boljšega zaslona bo iPad mini postal še uporabnejši, saj se bo lahko na isto »površino« prikazalo bistveno več podatkov. Podjetje Apple naj bi novo miniaturno tablico predstavilo že v mesecu marcu.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku