Obvestila podjetij
09.05.2011 15:02
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri predstavitvi novembra 2010 je Ricoh pospremil na prodajno pot PRO C901, kot “najboljši tiskalniški sistem v svojem razredu«.

Ricoh je svojo prisotnost na tiskarskem produkcijskem trgu začel leta 2004 s paleto mono produkcijskih tiskalniških sistemov. Okrepil ga z nakup večinskega deleža v Ikon-u in InfoPrint-u (tiskalniški sistemi za tiskanje iz role CB in barvni) leta 2007...
Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC
Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Barvni profesionalec Ricoh Pro C901

Ricoh je svojo prisotnost na tiskarskem produkcijskem trgu začel leta 2004 s paleto mono produkcijskih tiskalniških sistemov. Okrepil ga z nakup večinskega deleža v Ikon-u in InfoPrint-u (tiskalniški sistemi za tiskanje iz role CB in barvni) leta 2007, kar pomeni, da je Ricoh postal eden redkih ponudnikov na tiskalniškem trgu, ki lahko ponudi sistema za domača rabo kot tudi profesionalne najzmogljivešje tiskalniše sisiteme.

Na Drupi 2008 je bil predstavljen predhodnik današnjega barvnega produkcijskega modela PROC901, ProC900. Po predstavitvi si je ProC 900 hitro našel svoj krog uporabnikov kateri so ga uporabljali za tiskanje knjig, kot tiskalnik za naslovljeno pošto in kot zmogljiv tisklanik v podjetjih.

ProC900 se je izkazal kot zanesljiv in barvo stabilen tiskalnik, z obsežno paleto dodelavne opreme – vključno s prvo na svetu inline špiralno vezavo.

Najboljši v razredu
Pri predstavitvi novembra 2010 je Ricoh pospremil na prodajno pot PRO C901, kot “najboljši tiskalniški sistem v svojem razredu«. Proc901 temelji na uveljavljeni ProC900 zasnovi, z kar nekaj novostmi, izboljšavami in dodatki. Ena od ključnih novosti je uporaba novega kemičnega PxP polimerizirani tonerja in na novo zasnovano fiksirno enoto, katera je nadomestila prejšnji sistem fiksiranja s pomočjo oljnih valjev. Nov toner ne samo, da zagotavlja lepši izpis podrobnosti, ima boljšo pokritost in fantastično gladkost prelivov, enako barvno skalo, omogoča pa tudi fiksiranje pri kar 35% nižji temperaturi.

Ricoh Pro C901 ustvarja najbolj brezmadežno kakovost barve

Toner PxP tako omogoča dosledno reprodukcijo barve skozi celotni cikel tiskanja. Ne samo, da je glede porabe električne enegije fiksiranje pri nižji temperaturi bolj okolju prijazno (povdarek na ekologiji je Ricohov moto že od vsega začetka), prav tako prispeva h kakovosti izpisov, kakor tudi podprtju širšega nabora medijev in daje možnost uporabnikom po širitvi nabora inovativnih rešitev.

Pro C901 zagotavlja resnično reprodukcijo tiskanja z ločljivostjo 1200 x 1200 dpi dual bit. Novi PxP toner v sliki tvori majhno razdrobljenosti z manjšimi, bolj enakomerno velikimi delci tonerja, kateri omogočajo k ustavrjanju ostre oblike pike in doslednost poltonov, kateri izpisi se lahko kakovostno primerjajo offsetu.

Omogočen je prehod premaznim in nepremaznim medijem z gramaturo od 60 do 300g/m2. Izjemen rezultat izpisa in barvna usklajenost, je tako dosežena na vseh gramaturah medijev tudi dvostransko.

Toner

Ricoh je prvi razvili industrijsko proizvodnjo tonerja na osnovi polimerizacije poliestra (PxP ™), torej tonerja, ki je kemično izdelan iz materialov poliestrske smole, barvil in voska, kar omogoča, da se zagotovi večja pokrivnost v offset kakovosti. V primerjavi s tradicionalnimi tonerji, je potrebna bistveno manjša energija (in emisije CO2) za fiksiranje PxP ™ tonerja in to za približno 35%. Novi barvni PxP ™ toner zahteva talilno temperaturo, ki je 20 ° C nižja od tradicionalnih tonerji. To v zameno prispeva k bolj okolju prijaznimi napravami.

¸

Mehanska izravnalna enota

Za doseganje popolne registracije pri dvostranskem in seveda tiskanju z enim prehodom je v stroju nameščena mehanska izravnalna enota katera poskrbi, da je dovoljena napaka registracije v okviru 0,5mm.

Knjižnica

Obsežna knjižnica medijev

• omogoča preprosto ustvarjanje visoko kvalitene končne aplikacije tiskovine z najmanjšim posredovanjem upravljavca, kot je mogoče. Vsakdo lahko nastavi tiskalno opravilo preko intuitivnega vmesnika preko barvnega zaslona na dotik. Ta v osnovi vsebuje do 260 prednaloženih profilov medijev preizkušenih v Ricohovem testnem centru za medije. Meni knjižnica omogoča uporabnikom, da dodajo svoje lastne profile medijev in ima zmogljivosti za uporabo dodatnih 1.000 medijev.

Enostavno upravljanje in delovanje, omogoča, da se lahko vsak uporabnik loti tudi kompleksnega tiskanja, z uporabo prednastavljenih nastavitev. Knjižnica medijev se pri vsaki posodobitvi sinhronizira s strežnikom za medijev za EFI Fiery ™ E-41 , E81 ali Creo C-81 barvne kontrolerje, kateri kot zmogljiva programska celota zagotavljajo napredne barvne funkcije in orodja za upravljanje delovnih procesov.

ORU (Operator Replaceable Units) Vzdrževalni kompleti

Maksimalno izkoriščenost stroja in produktivnost delovanja Ricoh Pro C901 je omogočeno tako, da nudi usposobljenemu operaterju zamenjavo posameznih delov na stroju. Ta strategija je bila prvotno zamišljena kot podpora tehničnemu osebju Ricoha, da bi čim bolj povečati produktivnost strojev in zmanjšali čas mirovanja stroja. Iz te idejne osnove so se sestavili posamezni funkcijski kompleti zamenljivih sklopov in delov, ki omogočajo enostavno zamenjavo usposobljenemu upravljalcu, kadar nastopi čas za menjavo (npr. ponoči) in ni potrebno počakati na tehnika, da bi leto opravil.

V kompletih so posamezni deli in sklopi, kateri imajo veliko krajši življenjski cikel od drugih delov in jih je potrebno pogosteje zamenjati, da se zagotovi stalna izjemna kakovost natisa.

Deli, ki jih lahko zamenjuje usposobljeni operater so tako: grelna enota, filtri prašnih delcev, podajni valjčki, OPC valji, razvijalci, razvijalna enota, čistilec valja, čistilec tračne enote in papirni prenosni valj.

Dodelavne enote

Med smiselne dodatke k seriji Ricoh PRO sodi tudi dodelavna oprema za neposredno dodelavo.

Med novostmi je tako tudi Plocmatikova on line rešitev za izdelav zvezkov z možnostjo sredinskega spenjaja do 30 listov in možnostjo končne porezave, ali rešitev z možnostjo spenjanja s plastično spiralo ali spenjaja listov ob strani. Prav tako je možno izpise zgibati v Z zgib, ali pa izpisom dodajati predtiskanje liste ali platnice.

Namen uporabe tiskalnika:

  • Na velikem trgu komercialnega tiska, kjer nastopa veliko grafičnih aplikacij je Ricoh Pro C901 sposoben izpolniti zahtevam ponudnikov tiskarskih storitev.
  • Kot komercialni tiskalniki, Pro C901 sedaj podpira široko paleto premaznih medijev in posebnih papirjev na katerih je možno zagotoviti barvno usklajen in enak izpis, tudi po zaslugi novega tonerja PxP.
  • Tiskanje s nazivno hitrostjo 90 strani na minuto, brez zmanjšanja hitrosti tudi na težjih medijih, z natančno registracijo in v kombinaciji z naprednimi orodji za upravljanje barv, lahko brez težav dopolnjujejo zahteve v offset okolju tiskanja.
  • V kopirnicah za tiskje raznolikih opravil, lahko tudi v kombinaciji z on line dodelavno opremo, za izdelavo knjižic, listov spetih v špiralo,…. Strankam se zagotovi kratke dobavne roke in kvaliteten izdelek.
  • V kombinaciji s programskimi rešitvami Ricoh in močnima Creo in EFI kontrolerji, se lahko trgu ponudi personalizacija tiskovin lahko tudi v kombinaciji z predtiskanimi mediji, s tem pa možnost kreacije izdelelkov s katerim lahko pritegnemo tudi najzahtevnejše stranke, poleg tega pa se ustvarja višja dodana vrednost izdelku!
  • Visoka zmogljivost vhodnih (11.000 pol) in izhodnih (13.250 pol) enot, ter velika izbira dodelavne on line opreme še povečuje samozadosnost stroja pri delovanju in omogoča, da je Ricoh Pro C901 idealna rešitev za ponudnike tiskarskih storitev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku