Računalništvo, telefonija
14.11.2018 11:27
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri novem računalniku Mac mini lahko sami zamenjamo…

Pri novem računalniku Mac mini lahko sami zamenjamo oziroma nadgradimo le sistemski pomnilnik.
Pri novem računalniku Mac mini lahko sami zamenjamo oziroma nadgradimo le sistemski pomnilnik.

Podjetje Apple je pred kratkim predstavilo povsem prenovljeni osebni računalnik Mac mini, ki je opremljen z zmogljivimi Intelovimi procesorji osme generacije, sistemskim pomnilnikom do skupne kapacitete 64 gigabajtov in z do dvema gigabajtoma prostora za shranjevanje podatkov. Procesorska moč se je v primerjavi s prejšnjimi modeli povečala za kar 5-krat, grafično zmogljivost pa za okoli 60 odstotkov. Poleg tega tu najdemo še štiri vmesnike Thunderbolt 3, dva priključka USB-A, video izhod HDMI, priključek za slušalke in zvočnike ter mrežno kartico Ethernet.

Ker prenovljeni osebni računalnik Apple Mac mini ni ravno poceni, so zanesenjaki spletnega portala iFixit sprejeli odločitev, da pogledajo v njegovo notranjost in ocenijo njegovo popravljivost oziroma kako lahko je popraviti novost v lastni režiji oziroma brez uradnih Applovih serviserjev. Na žalost bomo lahko v lastni režiji lahko nadgradili le sistemski pomnilnik, a bomo morali za to povsem razstaviti osebni računalnik Mac mini in iz njega izvleči osnovno ploščo. Na žalost to ne drži za procesor in pogon Solid State, saj sta ta neločljivo pritrjena na osnovno ploščo. Medtem ko bomo lahko pomnilnik za shranjevanje podatkov razširili s pomočjo zunanjih podatkovnih medijev, bo izbrani procesor moral ostati enak skozi celotno življenjsko dobo osebnega računalnika.

Kljub temu so strokovnjaki portala iFixit prepričani, da je osebni računalnik Mac mini podjetja Apple precej bolj popravljiv v primerjavi s prejšnjim modelom. To je tudi razlog, zakaj je od 10 možnih točk na račun popravljivosti dobil šest točk, kar za Applove izdelke sploh ni slabo.


Prijavi napako v članku