Telefoni
04.11.2016 07:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajski telefon, ki je bil razprodan v 40 sekundah

Dobrih 450 evrov vredni telefon Xiaomi Mi Note 2 je bil razprodan v 40 sekundah!
Dobrih 450 evrov vredni telefon Xiaomi Mi Note 2 je bil razprodan v 40 sekundah!

Kitajska podjetja so že večkrat dokazala, da lahko pripravijo poceni pametne mobilne telefone, ki se po kakovosti in zmogljivosti lahko zlahka postavijo po robu izdelkom vodilnih podjetij, kot so Apple, Samsung, HTC in druga. Med njimi pa trenutno prednjači podjetje Xiaomi, saj gredo njegovi izdelki v prodajo kot za stavo. To se je dobro videlo pri najnovejšem pametnem mobilnem telefonu Mi Note 2, saj je bil na kitajskem razprodan v pičlih 40 sekundah. Novost bo na Kitajskem uradno na voljo od 4. novembra dalje, v ostalih državah širom sveta pa nekoliko kasneje.

Kaj pa ima pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Note 2 tako posebnega, da je bil razprodan v pičlih 40 sekundah? Gre za poseben 5,7-palčni (14,5-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Ta je namreč ukrivljen ob daljših stranicah, kar nedvomno pripomore k večji večopravilnosti. Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Note 2 ne razočara niti po strojni plati, saj so ga inženirji opremili z zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 821, vgrajeno grafično kartico Adreno 530 in sistemskim pomnilnikom kapacitete štiri oziroma šest gigabajtov (odvisno od različice). Uporabnik ima na izbiro tudi dve različni kapaciteti za shranjevanje podatkov, in sicer s 64 gigabajti in 128 gigabajti prostora.

Všečni Xiaomi Mi Note 2 vas bo zagotovo prepričal tudi pri zajemanju fotografij in opravljanju spletnih konferenc. Na voljo sta digitalni fotoaparat Sony (IMX318) ločljivosti 22,6 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti. Najdemo še možnost uporabe dveh telefonskih kartic SIM in dostop do hitrega mobilnega omrežja 4G/LTE. Ker novost podpira kar 37 različnih mobilnih omrežij, jo bomo lahko brez težav uporabljali skorajda povsod po svetu.


Prijavi napako v članku