Telefoni
19.06.2019 09:11
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prepogljivi Mate X bo naprodaj šele..

Vrhunski pametni mobilni telefon Huawei Mate X naj bi bil naprodaj že junija letos.
Vrhunski pametni mobilni telefon Huawei Mate X naj bi bil naprodaj že junija letos.

Upogljivi oziroma prepogljivi pametni mobilni telefoni so med uporabniki mobilne telefonije vzbudili veliko mero zanimanja, zato so že krasili velike naslovnice svetovnih tehnoloških medijev, konferenc in ostalih dogodkov. Med najbolj pričakovanimi upogljivimi telefoni zagotovo najdemo model Mate X podjetja Huawei, saj gre za poseben tablični računalnik, ki ga je mogoče prepogniti kar trikrat in ga tako dejansko spremeniti v kompaktni pametni mobilni telefon. Strojna oprema novosti naj bi bila namreč nekaj posebnega, saj bo upogljiv zaslon v raztegnjenem načinu meril kar 20,3 centimetra oziroma 8 palcev, v zaprtem načinu pa bo imel uporabnik na voljo tri zaslone, pri čemer bosta dva merila 16,8 centimetra oziroma 6,6 palca in bosta ponujala izris slik z ločljivostjo 2480 x 1148 slikovnih točk, eden pa bo meril 16,2 centimetra oziroma 6,38 palca in bo nudil izris slik z ločljivostjo 2480 x 2200 slikovnih točk.

Pri pametnem mobilnem telefonu Huawei Mate X bo za tekoče poganjanje mobilne programske opreme poskrbel mobilni procesor Kirin 980 v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu bomo našli še vgrajeni pomnilnik s 512 gigabajti prostora, podporo za mobilno omrežje 5G in kar tri digitalne fotoaparate ločljivosti 40 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in osem milijonov slikovnih točk. Za dolgo avtonomijo delovanja bo poskrbela baterija zmogljivosti 4.500 miliamper ur, ki jo bo mogoče od 0 do 85 odstotkov napolniti v pičlih 30 minutah.

Čeprav bi moral biti prepogljiv pametni mobilni telefon Huawei Mate X naprodaj junija letos, se to ni zgodilo. Uradni pričetek prodaje novosti je bil zamaknjen na letošnjo jesen, saj naj bi kitajski gigant zaradi omejitev ameriške vlade izgubil dostop do nekaterih dobaviteljev ključnih komponent, potrebnih za sestavo telefonov. Predstavniki podjetja Huawei sicer zatrjujejo, da je razlog za zamik to, da podjetje ne želi izgubiti ugleda s predstavitvijo nedelujočega telefona. To se je namreč pred kratkim zgodilo s prepogljivim telefonom Galaxy Fold podjetja Samsung, ki je zaradi doslej še neznanega razloga po zgolj nekaj dneh uporabe preneha delovati in to predvsem zaradi okvare zaslona.


Prijavi napako v članku