Računalništvo, telefonija
26.02.2020 07:43
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik s kar 16TB prostora za shranjevanje podatkov

Prenosni računalnik Eurocom NightSky RX15 je pisan na kožo tistim, ki se ukvarjajo z obdelovanjem večpredstavnostnih vsebin.
Prenosni računalnik Eurocom NightSky RX15 je pisan na kožo tistim, ki se ukvarjajo z obdelovanjem večpredstavnostnih vsebin.

Podjetje Eurocom je prijetno presenetilo s pripravo izjemno zmogljivega prenosnega računalnika, ki je namenjen zdaleč najzahtevnejšim uporabnikom. Tu gre za prenosni računalnik NightSky RX15, na katerega lahko shranimo kar 16 terabajtov podatkov. Izjemno kapaciteto shranjevanja podatkov je inženirjem podjetja Eurocom uspelo doseči z uporabo dveh pogonov Solid State Sabrent Rocket NVMe, ki skupno nudita osem terabajtov prostora za shranjevanje podatkov in enim klasičnim trdim diskom SATAIII kapacitete osem terabajtov.

To pomeni, da bo novost kot nalašč predvsem za tiste, ki potrebujejo veliko razpoložljivega prostora na osebnem računalniku, predvsem pa za tiste, ki se ukvarjajo z obdelovanjem večpredstavnostnih vsebin. Tudi preostala strojna oprema prenosnega računalnika Eurocom NightSky RX15 ne razočara. Ta namreč obsega tako zmogljiv Intelov procesor Intel Core i9-9980HK CPU, kot do 64 gigabajtov sistemskega pomnilnika in grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2070. Celoto zaključuje še zaslon OLED z 39,6-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo, ločljivostjo 3.840 x 2.160 slikovnih točk in kontrastnim razmerjem 120.000 proti 1.

Prenosni računalnik Eurocom NightSky podpira tako operacijski sistem Microsoft Windows 10 kot tudi novejše distribucije operacijskega sistema Linux. Varnost podatkov je zagotovljena preko varnostnega sistema Embedded TPM 2.0 Encryption. Novost pričakovano ni namenjena za pogosto prenašanje, saj meri kar 359 x 258 x 29, 9 milimetrov in tehta 2,5 kilogramov.


Prijavi napako v članku