Računalništvo, telefonija
02.05.2019 06:40

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik Razer Blade z vrhunskim zaslonom za najzahtevnejše igre!

Novim prenosnikom Razer Blade vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči!
Novim prenosnikom Razer Blade vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči!

Najzahtevnejši ljubitelji računalniških iger niso pripravljeni prisegati na kompromise in so pogosto pripravljeni odšteti nekaj več za odličen prenosnik. Tega se več kot očitno zavedajo tudi pri podjetju Razer, saj so zanje prenovili ponudbo igralnih prenosnih računalnikov iz družine Blade. Tu gre za modela Base in Advanced, ki sta opremljena s kar 240 herčnim zaslonom, procesorjem Intel Core i7 devete generacije in najnovejšimi grafičnimi karticami Nvidia družine GeForce RTX.

Prenosna računalnika Blade Base in Blade Advanced podjetja Razer sta opremljena z 39,6-centimetrskim oziroma s 15,6-palčnim zaslonom ločljivosti FDH ali 4K, hitrost osveževanja pa znaša 60 sličic na sekundo, 144 sličic na sekundo ali 240 sličic na sekundo (odvisno od modela). Za najzahtevnejše uporabnike je podjetje Razer pripravil celo zaslon OLED ločljivosti 4K z dodatnimi možnostmi, kot so možnost uporabljanja z dotikom, podpora za tehnologijo HDR400 in polna združljivost z barvnim standardom DCI-P3, kar pomeni, da je primeren tudi za delo z grafiko.

Novi prenosni računalniki Razer Blade temeljijo na šestjedrnem procesorju Intel Core i7-9750H, ki podatke preračunava s frekvenco 2,6 gigahercev oziroma 4,5 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja. Novinci razpolagajo še s hitrim sistemskim pomnilnikom DDR4 kapacitete 16 gigabajtov in pogonom Solid State s 512 gigabajti prostora. Osnovi model nove družine prenosnikov Blade je opremljen z grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2060 s šestimi gigabajti lastnega grafičnega pomnilnika GDDR6, medtem ko lahko pri modelu Advanced izbiramo med grafičnima karticama Nvidia GeFroce RTX 2070 Max-Q in Nvidia GeFroce RTX 2080 Max-Q, ki razpolagata s kar osmimi gigabajti pomnilnika GDDR6.

Vsi novi prenosniki Razer Blade so izdelani iz enega »kosa« anodiziranega aluminija, na pogonu Solid State pa je seveda nameščen operacijski sistem Windows 10. Velika steklena sledilna ploščica je podprta s spletno kamero Microsoft Precision in Windows Hello, tipkovnica pa je seveda osvetljena z barvnimi diodami.

Ker sta novinca opremljena z bogato strojno opremo ne preseneča, da je maloprodajna cena za novinca kar visoka. Vstopni model Razer Blade 15 Base je namreč v Združenih državah Amerike naprodaj z okoli preračunanih 1.800 evrov (v Evropi bo zanj treba odšteti okoli 2.000 evrov), cena vstopnega modela napredne različice Advanced pa je postavljena na preračunanih 2.150 evrov, kar pomeni, da bo njegova maloprodajna cena v evropskem prostoru postavljena na okoli 2.400 evrov.


Prijavi napako v članku