Računalništvo, telefonija
15.02.2019 06:25
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preizkusite še boljši Windows 95 z legendarnima igrama DOOM in Wolfenstein3D!

Windows 95 2.0 se vam bo zagotovo prikupil.
Windows 95 2.0 se vam bo zagotovo prikupil.

Pred več kot dvema desetletjema je podjetje Microsoft povzročilo pravo revolucijo na področju osebnih računalnikov, saj je zanje pripravil za tiste čase izjemno napredni in všečni operacijski sistem Windows 95. Čeprav so v tistih časih mnogi »poznavalci« dvomili v njegov uspeh, je bil zadetek v polno. V slabih dveh letih ga je namreč skupno uporabljalo že več kot 70 odstotkov računalničarjev širom sveta. To ne preseneča, saj je kot prvi ponujal programe, združene v meniju Start, opravilno vrstico, tehnologijo plug-n-play in uporabniku prijazen grafični vmesnik.

Če niste imeli možnosti preizkusiti operacijskega sistema Windows 95 ali po njem čutite nostalgijo, imamo dobro novico za vas. Ta je namreč sedaj na voljo v prenovljeni različici kot aplikacija (Windows 95 2.0), ki jo lahko poganjamo znotraj novejših operacijskih sistemov Windows ter celo osebnih računalnikih MacOS in Linux. Datoteka je na voljo na spletni povezavi https://github.com/felixrieseberg/windows95/releases/tag/v2.0.0 in sicer brezplačno. Kot že omenjeno gre za Microsoftov operacijski Windows 95 druge generacije, ki ima podporo celo za disketnik, ki je bil v tistem času zelo razširjen. Ker lahko na njem igramo tudi legendarni računalniški igri DOOM in Wolfenstein3D, verjamemo, da se bodo prenovljeni Windowsi 95 brez večjih težav prikupili tudi mlajšim uporabnikom osebnih računalnikov, ki ga še niso imeli možnosti spoznati.

Novi Windows 95 2.0 vsebuje tudi nekaj prenovljene programske opreme, kot na primer Microsoft FrontPage, Netscape 2.0 in FrontPage Server. Pri njihovi uporabi pa bomo morali imeti nekoliko potrpljenja, saj kljub zelo zmogljivi strojni opremi sodobnih računalnikov določeni ukazi delujejo počasi oziroma nimajo odzivnosti, ki smo jih vajeni pri sodobnih operacijskih sistemih.


Prijavi napako v članku