Operacijski sistemi
14.07.2010 14:07

Deli z drugimi:

Share

Preizkusimo Windows 7 Service Pack 1

Windows 7 Service Pack 1, ki naj bi bil nared še pred koncem letošnjega leta, je že mogoče preizkusiti, saj je Microsoft najavil razpoložljivost njegove prvo javno dostopne poskusne različice.
Paket popravkov Windows 7 Service Pack 1 bo prinesel le nekaj manjših izboljšav.
Paket popravkov Windows 7 Service Pack 1 bo prinesel le nekaj manjših izboljšav.

Microsoftovi programerji so držali pred kratkim dano obljubo, saj so objavili prvo javno dostopno poskusno različico servisna paketa (Service Pack 1) za operacijska sistema Windows 7 in Windows Server 2008 R2. Kot je bilo že predhodno napovedano, Windows 7 Service Pack 1 ne prinaša nobenih vidnejših programskih in varnostnih popravkov. V paket popravkov Windows 7 Service Pack 1 so namreč vgrajeni le tisti popravki, ki so bili predhodno objavljeni na spletnem portalu Windows Update. To pomeni, da uporabniki operacijskega sistema Windows 7 Service Pack 1 niso bili deležni nikakršnih hitrostnih in varnostnih izboljšav. Čeprav naj bi Windows 7 Service Pack 1 prinesel še podporo za hitri podatkovni vmesnik USB 3.0 ter izboljšave tehnologij Bluetooth in Wi-Fi, Microsoft to ni niti potrdil niti zanikal.

Prva poskusna različica servisnega paketa za operacijski sistem Windows Server 2008 R2 SP1 prinaša težko pričakovani tehnologij RemoteFX in Dynamic Memory. Tehnologija Dynamic Memory omogoča učinkovitejše upravljanje s sistemskim pomnilnikom, ki je namenjen navideznim operacijskim sistemom. Uporabniki lahko preko nje določijo tako najmanjšo kot tudi največjo količino pomnilnika, ki je na voljo navideznim sistemom. Računalničarji bodo zagotovo navdušeni tudi nad tehnologijo RemoteFX. Ta namreč omogoča koriščenje grafične moči grafične kartice tudi v primeru, ko se do oddaljenega računalnika dostopa preko vmesnika Remote Desktop. Na ta način je mogoče oddaljeno koristiti tudi tehnologije, kot so Windows Aero, Silverlight in Flash.

Prva poskusna različica servisnega paketa za operacijska sistema Windows 7 in Windows Server 2008 R2 SP1 je na voljo na spletnem naslovu http://technet.microsoft.com/hi-in/evalcenter/ff183870.aspx. Za prenos namestitvene datoteke se je potrebno predhodno brezplačno registrirati. Ker ge za prvo poskusno različico servisnega paketa, Microsoft opozarja, da je ta namenjen nekoliko naprednejšim računalničarjem, saj zanj še ni na voljo uradna podpora.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku