Operacijski sistemi
14.09.2011 16:49

Deli z drugimi:

Share

Konferenca za razvijalce aplikacij

Na konferenci BUILD Windows, je bil v celoti predstavljen uporabniški vmesnik novih Widnows 8.
Na konferenci BUILD Windows, je bil v celoti predstavljen uporabniški vmesnik novih Widnows 8.

Na tej strani ste si lahko včeraj tudi sami ogledali streaming Microsoftove konference BUILD Windows: http://www.buildwindows.com/ (predstavitev se je začela ob 18h po našem času), ki poteka v Anaheimu v Kaliforniji, od 13 do 16 septembra.

Celotni show je vodil Steven Sinofsky, predsednik oddelka za operacijski sistem Windows. Sama predstavitev je trajala nekaj več kot dve uri in je prikazala bistvene značilnosti novih Windows 8. V celoti je tako bil predstavljen uporabniški vmesnik nove generacije operacijskega sistema Windows, kateri po napovedih sledi konceptu operacijskega sistema Windows Phone 7. Demonstrirana je bila tudi hitrost zagona, poudarjena pretočnost dela, obvladovanje različnih tipov interakcije (od zaslonov na dotik, do klasične tipkovnice in miške), usmeritev v spletne aplikacije itd.

Posebni poudarek se daje tako imenovanim Metro-style aplikacijam, kar se nanaša na uporabnost aplikacij na različnih platformah (od mobilnih telefonov pa do prenosnikov). Prikazani so bili tudi primeri lažjega razvoja novih aplikacij, zbrano »programersko« občinstvo pa je najbolj razveselilo darilo – Samsungov tablični računalnik, opremljen samo za razvijalce aplikacij za nove Windows 8 (11,6 palčni zaslon, 909 gramov, 4 GB + 64 GB SSD, Core i5, itd). Prikazanih je bilo tudi nekaj novih ultratankih prenosnikov, s čemer je še enkrat potrjena podpora za ARM procesorje. Nov uporabniški vmesnik bo tako prinesel polno novosti, od Upravitelja opravil, preko temeljito obnovljene in dodelane Nadzorne plošče, oddaljenega namizja, Hyper-V tehnologije, pa do asketskega Internet Explorerja.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku